13.07.2007 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Ikke enhver

8. søndag efter trinitatis: "Ikke enhver, som siger: Herre, Herre! til mig, skal komme ind i Himmeriget, men kun den, der gør min himmelske fars vilje." Er det virkelig Jesus, der siger sådan? Ja. Mener han virkelig, at der er nogen, der ikke kommer i Himlen? Ja, det gør han. Mener han virkelig, at betingelsen for at komme ind er at gøre Guds vilje? Ja, det gør han faktisk, og dermed er døren lukket for os alle, for det er der ingen af os, der gør.

Prædiken intro 100px

8. søndag efter trinitatis: "Ikke enhver, som siger: Herre, Herre! til mig, skal komme ind i Himmeriget, men kun den, der gør min himmelske fars vilje."


Er det virkelig Jesus, der siger sådan?


Ja.


Mener han virkelig, at der er nogen, der ikke kommer i Himlen?


Ja, det gør han.


Mener han virkelig, at betingelsen for at komme ind er at gøre Guds vilje?


Ja, det gør han faktisk, og dermed er døren lukket for os alle, for det er der ingen af os, der gør.


Jo, der var en enkelt, nemlig Jesus selv.

Derfor

Det er derfor, det drejer sig om at være i Kristus, som Bibelen siger. Mærkeligt udtryk, som betyder, at jeg så at sige gemmer mig inde i det, han har gjort. Er jeg gemt i Kristus, skjult bag det, han har gjort, er det ham, der tæller, og ikke mig. Hans liv, hans død, hans opstandelse - det hele er mit og gælder i mit sted.


Alt andet dur ikke, og de, der foreslår det, skal vi ikke stole på. "Tag jer i agt for de falske profeter", siger Jesus. Tag jer i agt for alt det, som til syvende og sidst er falsk og uægte.


Du kan høre mere om dette i kirken på søndag, hvor prædiketeksten er fra Matthæusevangeliet 7,15-22

 

Prædiketeksten


til 8. søndag efter trinitatis:


Tag jer i agt for de falske profeter, der kommer til jer i fåreklæder, men indeni er glubske ulve. På deres frugter kan I kende dem. Plukker man druer af tjørn eller figner af tidsler? Sådan bærer ethvert godt træ gode frugter, og det dårlige træ dårlige frugter. Et godt træ kan ikke bære dårlige frugter, og et dårligt træ kan ikke bære gode frugter. Ethvert træ, som ikke bærer god frugt, hugges om og kastes i ilden. I kan altså kende dem på deres frugter.


Ikke enhver, som siger: Herre, Herre! til mig, skal komme ind i Himmeriget, men kun den, der gør min himmelske faders vilje. Mange vil den dag sige til mig: Herre, Herre! Har vi ikke profeteret i dit navn, og har vi ikke uddrevet dæmoner i dit navn, og har vi ikke gjort mange mægtige gerninger i dit navn?


Læs alle søndagens tekster her.


Bibelteksten er fra den autoriserede danske bibeloversættelse fra 1992, © Det Danske Bibelselskab 1992.

 


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også