14.05.2007 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Projektørlyset

6. søndag efter påske: Kører man i bil en mørk aften, sker det, at der pludselig dukker en lysende kirke op i mørket. Det ser fuldstændig ud, som om kirken lyser, men det gør den ikke. Det ved vi godt. Den lyser kun, fordi der er en projektør, som kaster sit skarpe lys på de hvidkalkede mure. Sådan en projektør er Helligånden.

Prædiken intro 100px

6. søndag efter påske:


Kører man i bil en mørk aften, sker det, at der pludselig dukker en lysende kirke op i mørket. Det ser fuldstændig ud, som om kirken lyser, men det gør den ikke. Det ved vi godt. Den lyser kun, fordi der er en projektør, som kaster sit skarpe lys på de hvidkalkede mure.


Sådan en projektør er Helligånden.


For mange er Jesus af Nazaret bare en person, som historien fortæller om. Han levede i et fjernt land for 2000 år siden og led en tragisk død, og så er den historie ikke længere, mener de.

Fordi…

Men søndag efter søndag er der mennesker, som fylder vore kirker, fordi Helligånden har fået Jesus til at lyse for dem. Han er ikke bare en fjern historisk skikkelse, men Guds søn, som lever den dag i dag, og som har noget, han vil sige os. Hans liv, hans død og opstandelse fra de døde er et budskab med evighedsperspektiv.


Det er noget, som kommer os ved den dag i dag, og det kalder han også os til at vidne om. Så lyset må skinne for flere og flere. Det lys, der fylder vort liv med varme, indhold og mening.

Du kan høre mere om dette i kirken på søndag, hvor prædiketeksten er fra Johannesevangeliet 15,26-16,4

 

 

Prædiketeksten


til 6. søndag efter påske:


Jesus sagde: »Når Talsmanden kommer, som jeg vil sende til jer fra Faderen, sandhedens ånd, som udgår fra Faderen, skal han vidne om mig. Men også I skal vidne, for I har været med mig fra begyndelsen.


Sådan har jeg talt til jer, for at I ikke skal falde fra. De skal udelukke jer af synagogerne, ja, der kommer en tid, da enhver, som slår jer ihjel, skal mene, at han derved tjener Gud. Og det skal de gøre, fordi de hverken har kendt Faderen eller mig. Men sådan har jeg talt til jer, for at I, når den tid kommer, skal huske på, at jeg har sagt det til jer. Men jeg sagde det ikke til jer fra begyndelsen, fordi jeg var hos jer.«


Læs alle søndagens tekster her.


Bibelteksten er fra den autoriserede danske bibeloversættelse fra 1992, © Det Danske Bibelselskab 1992.

 


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også