30.10.2006 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Umuligt at skjule sig

Alle helgens dag: Vi har alle set det. En by, der ligger på en bakketop. I tilfælde af krig er sådan en by næsten umulig at skjule. Der vil altid være et lys, som bliver glemt. Det skinner i mørket og afslører den. Sådan er det at være kristen. Eller hellig. Hellig betyder det samme som at være optaget.

Prædiken intro 100px

Alle helgens dag:

Vi har alle set det. En by, der ligger på en bakketop. I tilfælde af krig er sådan en by næsten umulig at skjule. Der vil altid være et lys, som bliver glemt. Det skinner i mørket og afslører den.

Sådan er det at være kristen. Eller hellig.

Hellig betyder det samme som at være optaget. En stol er optaget, når nogen sidder på den. Du og jeg er optaget, fordi Gud har sat sig på os. I dåben har han sat sit navn på os. Sit mærke, for at vi skal tilhøre ham.

Så handler det bare om at leve Gud nær – hver eneste dag.

Det kan ses

Det er der nogle, som gør, og det kan mærkes på dem. Det kan både ses og høres. Lyset fra Gud skinner igennem dem, så vi kan se det. Nogle af dem betyder så meget for os, at vi hænger deres billede op på væggen og siger Gud tak for dem. Ikke fordi de har fortjent frelsen og det evige liv, men fordi Guds lys fik lov til at skinne gennem disse mennesker.

Alle Helgen

Det er derfor, vi fejrer Alle Helgens Dag denne søndag. Alle de helliges dag. Alle de levendes dag!

Dem, der har evigt liv takket være Kristus.

Du kan høre mere om dette i kirken søndag, hvor prædiketeksten er fra Matthæusevangeliet kap. 5, vers 13-16: 

Prædiketeksten

til Alle helgens dag:

Jesus sagde: »I er jordens salt. Men hvis saltet mister sin kraft, hvad skal det så saltes med? Det duer ikke til andet end at smides ud og trampes ned af mennesker. I er verdens lys. En by, der ligger på et bjerg, kan ikke skjules. Man tænder heller ikke et lys og sætter det under en skæppe, men i en stage, så det lyser for alle i huset. Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene.«

Læs alle søndagens tekster her.

Bibelteksten er fra den autoriserede danske bibeloversættelse fra 1992,
© Det Danske Bibelselskab 1992.

 Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også