09.10.2006 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Afklippede grene visner

18. søndag efter trinitatis: Vi har gjort det så tit. Klippet små grene af træerne og sat dem i vand. Eller blomster. Det ser så kønt ud, men det er jo samtidig en dødsdom, vi har afsagt over dem. De kan klare sig en kort tid, fordi der er vand i vasen, men ikke i længden. Nej, for de har mistet livsforbindelsen. En gren, som ikke længere sidder fast på stammen, kan ikke leve.

Prædiken intro 100px

18. søndag efter trinitatis:

Vi har gjort det så tit. Klippet små grene af træerne og sat dem i vand. Eller blomster. Det ser så kønt ud, men det er jo samtidig en dødsdom, vi har afsagt over dem. De kan klare sig en kort tid, fordi der er vand i vasen, men ikke i længden. Nej, for de har mistet livsforbindelsen. En gren, som ikke længere sidder fast på stammen, kan ikke leve.

Vi er afhængige

Sådan er det også for dig og mig i vort forhold til Gud.

”Skilt fra mig kan I slet intet gøre," siger Jesus. De ord kigger jeg på hver eneste søndag, når jeg knæler foran alteret i Vinderslev Kirke. Det er godt at blive mindet om både som præst og menighed, at vi er helt afhængige af livsforbindelsen med Jesus Kristus. Den livsforbindelse, som blev oprettet i den hellige dåb, og som opretholdes, når jeg tror på Jesus Kristus og lever mit liv med ham.

Giver frimodighed

Samtidig er det jo også det, som giver en forunderlig frimodighed. For så er det jo ikke mig, der skal anstrenge mig for at bære frugt. Den skaber han, bare jeg bliver sammen med ham!

Herligt!

Du kan høre mere om dette i kirken søndag, hvor prædiketeksten er fra

 

Prædiketeksten

til 18. søndag efter trinitatis:

Jesus sagde: »Jeg er det sande vintræ, og min fader er vingårdsmanden. Hver gren på mig, som ikke bærer frugt, den fjerner han, og hver gren, som bærer frugt, den renser han, for at den skal bære mere frugt. I er allerede rene på grund af det ord, jeg har talt til jer. Bliv i mig, og jeg bliver i jer. Ligesom en gren ikke kan bære frugt af sig selv, men kun når den bliver på vintræet, sådan kan I det heller ikke, hvis I ikke bliver i mig. Jeg er vintræet, I er grenene. Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt; for skilt fra mig kan I slet intet gøre. Den, der ikke bliver i mig, kastes væk som en gren og visner; man samler dem sammen og kaster dem i ilden, og de bliver brændt. Hvis I bliver i mig, og mine ord bliver i jer, så bed om, hvad I vil, og I skal få det. Derved herliggøres min fader, at I bærer megen frugt og bliver mine disciple.

Som Faderen har elsket mig, har også jeg elsket jer; bliv i min kærlighed. Hvis I holder mine bud, vil I blive i min kærlighed, ligesom jeg har holdt min faders bud og bliver i hans kærlighed. Sådan har jeg talt til jer, for at min glæde kan være i jer og jeres glæde blive fuldkommen.«

Læs alle søndagens tekster her.

Bibelteksten er fra den autoriserede danske bibeloversættelse fra 1992,
© Det Danske Bibelselskab 1992.

 Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også