02.10.2006 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Ukvalificerede arbejdere søges

17. søndag efter trinitatis: ”Følg mig!” siger Jesus. Det er der nu mange, der siger. Forrykte mennesker, som lokker med fristende tilbud. Politikere, som lokker med alt muligt, bare vi stemmer på dem, når der er folketingsvalg. Hvorfor skulle vi lige netop følge, bare fordi det er Jesus, der siger det?

Prædiken intro 100px

17. søndag efter trinitatis:

”Følg mig!” siger Jesus.

Det er der nu mange, der siger. Forrykte mennesker, som lokker med fristende tilbud.

Politikere, som lokker med alt muligt, bare vi stemmer på dem, når der er folketingsvalg.

Hvorfor skulle vi lige netop følge, bare fordi det er Jesus, der siger det?

Spørger ikke

For det første fordi han kalder på os uden at spørge til vore kvalifikationer!

Det er ikke det normale.

I en konfirmandbog ser man en ung mand, som lægger sine fine papirer foran chefen, mens det lyser ud af hans øjne, at han mener sig kvalificeret til den stilling, han søger.

Sådan er det i samfundet. Sådan er det ikke, når det er Gud, der søger arbejdere.

”De raske har ikke brug for læge, det har de syge”, siger Jesus og føjer til: ”Jeg er ikke kommet for at kalde retfærdige, men syndere.”

Giver det selv

For det andet betyder det at følge Jesus, at han selv giver os det, vi har behov for. Som synder får du den retfærdighed, som skal til, for at du kan komme i Himlen. Bare ved at følge Jesus!

”Følg mig!” siger han.

Hvad siger du?

Du kan høre mere om dette i kirken søndag, hvor prædiketeksten er fra

 

Prædiketeksten

til 17. søndag efter trinitatis:

Da Jesus gik videre, så han Levi, Alfæus' søn, sidde ved toldboden, og han sagde til ham: »Følg mig!« Og han rejste sig og fulgte ham.

Senere sad Jesus til bords i hans hus, og mange toldere og syndere sad til bords sammen med ham og hans disciple, for der var mange, som fulgte ham. Da de skriftkloge blandt farisæerne så, at han spist sammen med syndere og toldere, spurgte de hans disciple: »Hvorfor spiser han sammen med toldere og syndere?« Men da Jesus hørte det, sagde han til dem: »De raske har ikke brug for læge, det har de syge. Jeg er ikke kommet for at kalde retfærdige, men syndere.«

Johannes' disciple og farisæerne holdt faste. Da kom der nogle til ham og spurgte: »Hvorfor faster Johannes' disciple og farisæernes disciple, men dine disciple faster ikke?« Jesus svarede dem: »Kan brudesvendene faste, mens brudgommen er sammen med dem? Så længe de har brudgommen hos sig, kan de ikke faste. Men der kommer dage, da brudgommen er taget fra dem, og den dag skal de faste. Ingen sætter en lap af ukrympet stof på en gammel kappe; for så river den nye lap det gamle i stykker, og hullet bliver værre. Og ingen fylder ung vin på gamle lædersække; for så sprænger vinen sækkene, og både vin og sække ødelægges. Nej, ung vin på nye sække!«

Læs alle søndagens tekster her.

Bibelteksten er fra den autoriserede danske bibeloversættelse fra 1992,
© Det Danske Bibelselskab 1992.

 Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også