28.09.2006 12:00 Alder: 13 yrs
Benna Asmussen Hørlück

Skrevet af:
Benna Asmussen Hørlück

Pas godt på dit sexliv

I en tid, hvor sex præger det offentlige rum som aldrig før er der samtidig - og netop af samme grund - et kæmpe behov for åben og fordomsfri oplysning om sex, om kærester, kærlighed, kønsidentitet osv. Den ekstreme eksponering af sexualiteten skaber desværre ikke frihed, men derimod frustrationer, vrangforestillinger og skuffelser hos de mange unge, som ikke har en reel viden at stå imod med. Det vil AdamogEva.dk - en ny værdibaseret sex-oplysning være med til at råde bod på.

Ung kærlighed

En ny hjemmeside med seksualundervisning er netop åbnet: AdamogEva.dk. Det er en bred kreds af kirkelige organisationer, der står bag tilbuddet om kristen etisk information og vejledning omkring sex og samliv. En lang række fagfolk har bidraget med artikler og tilbyder rådgivning, ligesom hjemmesiden også indeholder et leksikon med faktuelle oplysninger.

Ærlig sex-oplysning

Asbjørn Asmussen har været initiativtager til projektet og er overbevist om, at behovet er gabende stort:

- Vi ønsker at fortælle og vejlede åbent og ærligt om både sex, følelser og kærester. Vi lægger ikke skjul på, at vi har en kristen livsholdning og tror på, at sex er en af Guds gode gaver. Derfor har vores oplysning og vejledning også en anden grundtone, end meget af den seksualundervisning, de unge ellers møder.

Et bedre sexliv

Benna A. Hørlück er blevet ansat af Indre Mission, som redaktør for AdamogEva.dk. Hjemmesiden åbnede lørdag d. 16. september, men er stadig under udvikling:

- Siden vil også komme til at tage form efter det behov, der viser sig gennem de unges spørgsmål. Dagsordenen er på ingen måder skjult. Det handler ikke om, at vi vil omvende unge mennesker, men vi har et helt klart budskab, som lyder: ”Pas godt på dit sexliv”. Vi tror, at den kristne etik er et bæredygtigt alternativ, og at de unge har brug for argumenter, der i langt højere grad hjælper dem til at trække grænser og beskytte hinandens følelser og seksualitet. Alt for mange praktiserer et sexliv, der skader dem og gi´r dem mén. De udvikler et meget kompliceret forhold til deres seksualitet, og det kan give store problemer i et parforhold, som de ønsker at holde fast i. Det er nødvendigt, at vi får den kristne etik gjort synlig, og derfor er vi på banen med det formål, at hjælpe de unge til et bedre sexliv.

Målgruppen spreder sig fra 11 år til 25 år, og indholdet på AdamogEva.dk er mærket efter de forskellige aldersgrupper. Artiklerne er delt op i emner som følelser, kærester, sex, krop, samliv og single, og et overskueligt søgesystem gør det nemt at finde rundt på siden.

- Vi har gjort noget ud af, at finde kompetente folk til at skrive artiklerne, så som psykologer, læger, sundhedsplejersker, sygeplejersker og lærere, ligesom vi også har en række faglige konsulenter til at ”holde øje med” indholdet. Det er meget vigtigt for os, at indholdet er af høj kvalitet, så det virkelig er brugbare redskaber, vi giver de unge, når de skal navigere i forhold til deres følelsesliv og seksualitet.

Indre Mission er ansvarlig for siden, som støttes af en række kirkelige organisationer, ligesom også sundhedsstyrelsen har ydet økonomisk støtte. I første omgang markedsføres siden i de kirkelige miljøer, men indholdet og vejledningen forudsætter ikke, at man deler den kristne tro.


Benna Asmussen Hørlück

Skrevet af:
Benna Asmussen Hørlück

Lagt på nettet 28.09.2006

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også