22.05.2006 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Gud er her stadig

Pinsedag: Mange har svært ved at forstå, hvad Pinsen betyder, og så er det i grunden så enkelt. Pinse betyder, at Gud stadig er her. Selvom Jesus vendte tilbage til Himlen, har han ikke overladt os til os selv. Nej, ”jeg vil ikke efterlade jer faderløse; jeg kommer til jer”, siger han, og sådan er det.

Prædiken intro 100px

Pinsedag:

Mange har svært ved at forstå, hvad Pinsen betyder, og så er det i grunden så enkelt. Pinse betyder, at Gud stadig er her. Selvom Jesus vendte tilbage til Himlen, har han ikke overladt os til os selv. Nej, ”jeg vil ikke efterlade jer faderløse; jeg kommer til jer”, siger han, og sådan er det. 

Gud rører mig

Da det blev Pinse i Jerusalem for snart 2000 år siden, oplevede disciplene det. De modtog Helligånden. Det var Gud selv, som på den måde tog bolig iblandt os, for at vi aldrig nogensinde skal være alene. Gud er her stadig.

Vi mærker det, når vi går i kirke. Pludselig er det, som om han rører ved mig, så jeg hører hans ord på en særlig måde. Pludselig forstår jeg, at jeg er afsløret som synder. Så åbner han mine øjne for den kærlighed, han har til mig. Så åbner han mine øjne, så jeg ser de andre og begynder at elske dem. Han åbner mine øjne for hans bud, så jeg begynder at elske dem! 

Ikke af sig selv

Den slags kommer ikke af sig selv. Det skyldes Helligånden!

Glædelig Pinse, hvor også du får lov til at mærke Guds nærvær!

Du kan høre mere om dette i kirken søndag, hvor prædiketeksten er fra Johannesevangeliet kap. 14, vers 15-21:  

Prædiketeksten

til Pinsedag:

Jesus sagde: »Elsker I mig, så hold mine bud; og jeg vil bede Faderen, og han vil give jer en anden talsmand, som skal være hos jer til evig tid: sandhedens ånd, som verden ikke kan tage imod, fordi den hverken ser eller kender den. I kender den, for den bliver hos jer og skal være i jer. Jeg vil ikke efterlade jer faderløse; jeg kommer til jer. Endnu en kort tid, og verden ser mig ikke længere, men I ser mig, for jeg lever, og I skal leve. Den dag skal I erkende, at jeg er i min fader, og I er i mig og jeg i jer. Den, der har mine bud og holder dem, han er den, der elsker mig; og den, der elsker mig, skal elskes af min fader; også jeg skal elske ham og give mig til kende for ham.«


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også