06.02.2006 12:00 Alder: 12 yrs
Forfatterprofil

Fra småt til stort

Søndag seksagesima: I dag findes der mennesker, der tror på Jesus, ud over hele jorden. Det kan man egentlig undre sig over, når det begyndte med nogle få mænd og kvinder, der havde troet på en mand, som endte med at dø på et kors. Den ene af dem havde forrådt Jesus i det afgørende øjeblik. Og en anden havde nægtet, at han kendte Jesus.

Prædiken intro 100px

Søndag seksagesima:

I dag findes der mennesker, der tror på Jesus, ud over hele jorden.

Det kan man egentlig undre sig over, når det begyndte med nogle få mænd og kvinder, der havde troet på en mand, som endte med at dø på et kors.

Den ene af dem havde forrådt Jesus i det afgørende øjeblik. Og en anden havde nægtet, at han kendte Jesus.

Alligevel gik disse svage og bange mennesker ud i verden for at fortælle om Jesus, så den kristne kirke efterhånden voksede.

I søndagens bibeltekst forudsiger Jesus, at det vil gå sådan. Men hvordan kunne det gå til?

Den største sejr

For det første var det absolutte nederlag – at Jesus døde på korset - i virkeligheden den største sejr. Jesus blev levende igen. Han stod op af graven og kom tilbage til himlen, som han var kommet fra.

Det betyder, at han lever i dag og kan hjælpe os og vejlede os.

Også til os

For det andet sendte Gud sin Ånd, Helligånden, som gav dem, der troede på Jesus, kraft og mod til at fortælle om ham, selv om de blev forfulgt for det.

Derfor er det gode budskab om Jesus også kommet til os.

Søndagens tekst

Jesus sagde: »Hvad skal vi sammenligne Guds rige med? Hvilken lignelse skal vi bruge om det? Det er ligesom et sennepsfrø: Når det kommer i jorden, er det mindre end alle andre frø på jorden, men når det er sået, vokser det op og bliver større end alle andre planter og får store grene, så himlens fugle kan bygge rede i dets skygge.«

Du kan høre mere om dette i kirken på Søndag seksagesima, hvor prædiketeksten er fra Matthæusevangeliet kap. 25, vers 14-30


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også