10.01.2006 12:00 Alder: 12 yrs
Forfatterprofil

Afsløring

2. søndag efter helligtrekonger : Vi bryder os normalt ikke om at blive afsløret, hvis vi har gjort noget forkert. Men nogle gange kan det være en hel befrielse at blive afsløret ...

Prædiken intro 100px

2. søndag efter helligtrekonger :

Vi bryder os normalt ikke om at blive afsløret, hvis vi har gjort noget forkert. Men nogle gange kan det være en hel befrielse at blive afsløret.

Der kan være noget, vi har gjort, som bliver ved med at give os dårlig samvittighed. Måske ødelægger det i virkeligheden vores forhold til andre mennesker, måske endda nogle af dem, som vi holder allermest af. Det ligger som en skygge imellem os eller over os.

Så er det, at det giver mulighed for at begynde forfra, hvis det bliver afsløret og kommer frem i lyset, så vi kan få gjort rent bord.

Engang mødte Jesus en kvinde, som prøvede på at undgå at møde de andre kvinder i byen.

Men så var det, at Jesus afslørede hende. Han bad hende om at hente sin mand. Men hun svarede, at hun ikke havde nogen mand. Jesus giver hende ret med denne forklaring: "Du har haft fem mænd, og den, du har nu, er ikke din mand."

Det blev hun ikke sur over. Tværtimod løb hun hen til de andre i byen og fortalte om det med glæde. Nu var hun nemlig blevet befriet og tilgivet.

Sådan må vi også lade Jesus afsløre os og tilgive os.

Du kan høre mere om dette i kirken 2. søndag efter helligtrekonger , hvor prædiketeksten er fra Johannesevangeliet kap. 4, vers 5-26


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også