28.11.2005 12:00 Alder: 12 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

For sent

2. søndag i advent : Når dronningen indbyder til fest, må man ikke komme for sent. Om det er en skreven eller uskreven regel, aner jeg ikke, men jeg ved, at det alligevel sker en sjælden gang. Trafikken kan jo gøre sit til det, og når det kommer til stykket, sker der vel heller ikke andet ved det, end at det bliver nævnt i den kulørte presse som en pinlig episode. ...

Prædiken intro 100px

2. søndag i advent :

Når dronningen indbyder til fest, må man ikke komme for sent. Om det er en skreven eller uskreven regel, aner jeg ikke, men jeg ved, at det alligevel sker en sjælden gang. Trafikken kan jo gøre sit til det, og når det kommer til stykket, sker der vel heller ikke andet ved det, end at det bliver nævnt i den kulørte presse som en pinlig episode.

Helt anderledes er det at komme for sent til den himmelske bryllupsfest!

Jesus fortæller en lignelse om ti brudepiger, som havde det tilfælles, at de gerne ville med til festen. De skulle gå ud til vejen og stå parat med en tændt olielampe, når brudgommen kom med sit optog.

På den måde kunne de få lov til at komme med. Men de fem af dem var slet ikke forberedt på, at det kunne trække ud. Olien på lamperne slap op, og de havde ikke forberedt sig ved at tage ekstra med.

Altså kom de for sent!

Og den, der kommer for sent til den himmelske bryllupsfest, kommer ikke ind, siger Jesus. Derfor er det så vigtigt at være klar, når han kommer.

Er du det?

Du kan høre mere om dette i kirken 2. søndag i advent , hvor prædiketeksten er fra i Matthæusevangeliet kap. 25, vers 1-13


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også