31.10.2005 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

De levendes dag

Alle helgens dag ”På søndag er det Alle Helgens Dag, de dødes dag”. Sådan lød det i fjernsynet, da søndagens program skulle annonceres. Men det er ikke rigtigt. Alle Helgens Dag er ikke de dødes, men de levendes dag. Det er dagen, som minder os om, at Gud har knust døden ...

Prædiken intro 100px

Alle helgens dag:

”På søndag er det Alle Helgens Dag, de dødes dag”. Sådan lød det i fjernsynet, da søndagens program skulle annonceres.

Men det er ikke rigtigt.

Alle Helgens Dag er ikke de dødes, men de levendes dag. Det er dagen, som minder os om, at Gud har knust døden. Livet på denne jord slutter ikke med død og grav, men er evigt. For dem, som tror på ham.

Nogle er allerede hjemme hos Gud nu i den store, hvide flok, som vi synger om denne søndag. Andre er undervejs mod den dag, hvor Gud selv vil tørre hver tåre bort, og hvor vi skal få lov til at se ham.

”Salige er de fattige i ånden, for Himmeriget er deres," siger Jesus til sine disciple på bjerget. Det samme siger han til dig og til mig. ”Salige er de, som sørger, for de skal trøstes.”

Alle Helgens Dag er en festdag, hvor vi fryder os over, at der var mennesker, som tog imod frelsen fra Gud, og hvor vi beder om, at vi må følge i deres spor, så vi også når målet hjemme hos Gud. Med troen på Jesus ejer vi et liv, som døden ikke kan tage fra os.

Du kan høre mere om dette i kirken Allehelgen søndag, hvor prædiketeksten er fra i Matthæusevangeliet kap. 5, vers 1-12


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også