19.09.2005 12:00 Alder: 13 yrs
Forfatterprofil

Det største bud

18. sø. i Trinitatis: Du skal ære din far og mor. – Du må ikke lyve. – Du må ikke stjæle. Det er bare nogle af de ti bud, som mange kender mere eller mindre udenad. Det er Gud, der har givet os disse bud, som ligger dybt i os, og som ligger bag meget af den lovgivning, der styrer vores land ...

Prædiken intro 100px

18. sø. e. Trinitatis:

Du skal ære din far og mor. – Du må ikke lyve. – Du må ikke stjæle.

Det er bare nogle af de ti bud, som mange kender mere eller mindre udenad.

Det er Gud, der har givet os disse bud, som ligger dybt i os, og som ligger bag meget af den lovgivning, der styrer vores land.

Hvis de ti bud ikke var så indgroede hos os, kunne vi måske godt opleve dem som noget tilfældige, men de bygger i virkeligheden på to bud, som kan kaldes de "største":

1. Det ene er, at vi skal elske Gud med hele os selv, altså med både tanker og følelser.

Alt godt kommer af, at vi har den højeste Gud som Herre. Han har skabt himlen og jorden og os, og skal vi have et rigtigt forhold til verden, skal vi have et rigtigt forhold til ham. Så må vi lade ham bestemme over os.

2. Det andet er, at vi skal elske andre mennesker lige så højt som os selv.

Den Gud, der har skabt alt og styrer alt, er en kærlig Gud, der vil, at den ægte kærlighed skal bestemme imellem mennesker. Det er baggrunden for, at vi fx ikke må lyve og stjæle.

 

Du kan høre mere om dette i kirken 18. søndag i Trinitatis, hvor prædiketeksten er fra i Matthæusevangeliet kap. 22, vers 34-46


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også