05.09.2005 12:00 Alder: 13 yrs
Forfatterprofil

Det største mirakel

16. sø. i Trinitatis: Det største mirakel eller under, man kan tænke sig, må være det, at en død bliver levende. Man kan tit finde en mulig naturlig forklaring på et under. Men det kan man ikke, hvis en død bliver vakt til live. Alligevel er det sket flere gange. Det fortæller Bibelen om ...

Prædiken intro 100px

16. sø. e. Trinitatis:

Det største mirakel eller under, man kan tænke sig, må være det, at en død bliver levende.

Man kan tit finde en mulig naturlig forklaring på et under. Men det kan man ikke, hvis en død bliver vakt til live.

Alligevel er det sket flere gange. Det fortæller Bibelen om. Her kan man bl.a. læse, at Jesus gjorde en ung mand levende igen, selv om han havde været død så længe, at man var på vej med ham til hans begravelse.

Jesus standser dem og siger til manden, at han skal rejse sig op. Og det sker. Den døde rejser sig op og begynder at snakke.

Den hændelse viser, at Jesus er Gud. Ud fra de menneskelige naturlove er det umuligt, at det kan ske. Derfor må det være noget, som er større, der står bag. Nemlig Gud.

Gud er hævet over naturen, som han selv har skabt. Han er ikke underlagt de samme love som os. Han er Gud.

Når Jesus kunne gøre en død levende, viser det, at han er Guds søn. Det viser, at når Jesus kommer til os, er det Gud selv, der kommer til os.

 

Du kan høre mere om dette i kirken 16. søndag i Trinitatis, hvor prædiketeksten er fra i Lukasevangeliet kap. 7, vers 11-17


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også