08.08.2005 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Døve hører, stumme synger

12. sø. i Trinitatis: Hvor må det være svært ikke at kunne høre! For mange år siden bankede jeg på døren hos en gammel mand, jeg ville besøge. Der var ingen, der lukkede op. Da døren var åben, gik jeg forsigtigt indenfor. Ved spisebordet i stuen sad den gamle. "Goddag!" sagde jeg, men han hørte det ikke ...

Prædiken intro 100px

12. sø. e. Trinitatis:

Hvor må det være svært ikke at kunne høre!

For mange år siden bankede jeg på døren hos en gammel mand, jeg ville besøge. Der var ingen, der lukkede op. Da døren var åben, gik jeg forsigtigt indenfor. Ved spisebordet i stuen sad den gamle.

"Goddag!" sagde jeg, men han hørte det ikke. Han sad med ryggen til, så han opdagede mig slet ikke. Først da jeg lagde hånden på hans skulder, så han mig og fik høreapparatet frem, så vi kunne snakke sammen.

Mange har det på samme måde, når det handler om Gud. Når han banker på døren til deres liv og kalder på dem, hører de det ikke. Først når han kommer helt nær og rører ved dem, opdager de det. Måske er det især ved nadverbordet, det sker?

"Han har gjort alting vel. Han får både de døve til at høre og de stumme til at tale", lød det fra folkeskaren, da Jesus havde helbredt en døvstum.

Når Jesus selv rører ved os, åbner han vore øjne, så vi kan se, og vore ører, så vi kan høre.

Samtidig løser han det bånd, som binder vor tunge, så vi kan lovsynge ham!

Du kan høre mere om dette i kirken 12. søndag i Trinitatis, hvor prædiketeksten er fra Markusevangeliet kap. 7, vers 31-37


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også