11.07.2005 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Tag ikke fejl

8. sø. i Trinitatis: I en butik så jeg en flot buket blomster. Jeg gik hen til dem og tænkte på, om jeg skulle købe dem til min kone, for de så rigtig dejlige og friske ud. Men da jeg rørte ved dem, opdagede jeg til min skræk, at de var lavet af plastik. De var altså ikke ægte, men kunstige. Det, som gjorde mig mest forskrækket, var imidlertid, at jeg nær ikke havde opdaget det. Tænk, om jeg havde taget fejl! Det er der mange, der gør, når det drejer sig om troens verden.

Prædiken intro 100px

8. sø. e. Trinitatis:

I en butik så jeg en flot buket blomster. Jeg gik hen til dem og tænkte på, om jeg skulle købe dem til min kone, for de så rigtig dejlige og friske ud. Men da jeg rørte ved dem, opdagede jeg til min skræk, at de var lavet af plastik. De var altså ikke ægte, men kunstige. Det, som gjorde mig mest forskrækket, var imidlertid, at jeg nær ikke havde opdaget det. Tænk, om jeg havde taget fejl!

Det er der mange, der gør, når det drejer sig om troens verden. Der er så mange i vor tid, som prøver at bilde folk en hel masse ind, når det drejer sig om den kristne tro. Gud er kærlighed, siger de. Han frelser alle, uanset om vi tror på ham eller ej!

Men Jesus advarer os mod at lytte til dem, der forkynder falsk!

Det handler ikke kun om at sige ”Herre, Herre”, men om at gøre Guds vilje, siger han. Ord alene gør det ikke. Der må være sammenhæng mellem ord og handling, troen og livet.

Det var der hos Jesus selv. Det må der også være hos dem, der tror på ham.

Du kan høre mere om dette i kirken 8. søndag i Trinitatis, hvor prædiketeksten er fra Matthæusevangeliet kap. 7, vers 15-21


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også