04.07.2005 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Evighedsbetydning

7. sø. i Trinitatis: Zakæus var en lille, ækel mand. Andre ville ikke røre ved ham med en ildtang. De vidste jo, at han stod i ledtog med besættelsesmagten og tjente gode penge på det. Men Zakæus var også en lille, nysgerrig mand! Så da han hørte, at Jesus var på vej ind i byen, skyndte han sig op i et morbærfigentræ, så han på den måde kunne få Jesus at se.

Prædiken intro 100px

7. sø. e. Trinitatis:

Zakæus var en lille, ækel mand. Andre ville ikke røre ved ham med en ildtang. De vidste jo, at han stod i ledtog med besættelsesmagten og tjente gode penge på det.

Men Zakæus var også en lille, nysgerrig mand! Så da han hørte, at Jesus var på vej ind i byen, skyndte han sig op i et morbærfigentræ, så han på den måde kunne få Jesus at se.

Desværre gik det sådan, at han ikke bare så Jesus. Han blev også selv set af Jesus, og det var jo temmelig pinligt for byens overtolder.

”Zakæus, skynd dig at komme ned! I dag skal jeg være gæst i dit hus," lød det op til ham, og det kan nok være, Zakæus blev glad og overrasket.

Tænk, at Jesus ville være det bekendt!

Men det ville Jesus, for det er faktisk det, han er kommet for. ”Menneskesønnen er kommet for at opsøge og frelse det fortabte," sagde Jesus selv ved den lejlighed.

Så kan du jo spørge dig selv, om du hører til i den gruppe, eller om du mener, du sagtens kan klare din sag over for Gud selv?

For Zakæus fik dette besøg evighedsbetydning!

Du kan høre mere om dette i kirken 7. søndag i Trinitatis, hvor prædiketeksten er fra Lukasevangeliet kap. 19, vers 1-10


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også