18.04.2005 12:00 Alder: 13 yrs
Forfatterprofil

En god ånd

4. Søndag efter påske: Gode ånder og onde ånder. Det er noget, der hører til blandt primitive stammer i Afrika. Sådan har mange danskere tænkt i en lang række år. Men nu har forskellige tv-serier vist, at onde ånder også er noget, der findes i dagens Danmark. I den kristne tro, som holder fast ved Bibelen, har man altid vidst, at der findes onde ånder - og en god

Prædiken intro 100px

4. Søndag efter påske:

Gode ånder og onde ånder. Det er noget, der hører til blandt primitive stammer i Afrika.

Sådan har mange danskere tænkt i en lang række år. Men nu har forskellige tv-serier vist, at onde ånder også er noget, der findes i dagens Danmark.

I den kristne tro, som holder fast ved Bibelen, har man altid vidst, at der findes onde ånder - og en god. Den gode ånd kaldes Helligånden og er en af de måder, Gud kommer til mennesker på.

Bibelen fortæller, at Helligånden vil overbevise os om det onde, der er i vores liv. Men den vil også overbevise os om, hvor der er hjælp at få: At man kan få tilgivelse ved tro på Jesus Kristus. Han døde nemlig på korset for at tage straffen for vor ondskab. Og han opstod fra graven for at give os evigt liv, hvor alt er godt.

Og så fortæller Helligånden, som er Guds ånd, også, at Satan er besejret. Han har stadig magt i verden, det ser vi i den ondskab, som trives. Men han er alligevel besejret. Satan har kun krampetrækninger tilbage, for Jesus sejrede, da han døde på korset.

Du kan høre mere om dette i kirken 3. søndag efter påske, hvor prædiketeksten er fra Johannesevangeliet kap. 16, vers 5-15.


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også