21.02.2005 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Stærk, stærkere, stærkest

3. søndag i fasten: Vi har set det i fjernsynet: Et stakkels menneske er blevet kidnappet af stærke terrorister, som truer med en grusom død, hvis ikke de får deres ønske opfyldt. Vi føler med den pågældende, men er ude af stand til at gøre noget. Vi er magtesløse ...

Prædiken intro 100px

3. søndag i fasten:

Vi har set det i fjernsynet: Et stakkels menneske er blevet kidnappet af stærke terrorister, som truer med en grusom død, hvis ikke de får deres ønske opfyldt. Vi føler med den pågældende, men er ude af stand til at gøre noget. Vi er magtesløse.

Undertiden sker underet: Fangen bliver sat i frihed! Fordi der var nogle andre, som havde større magt end kidnapperne, og vi glæder os. Selvom terroristerne var stærke, var der altså nogle, som var stærkere, så de kunne vinde over ondskabens magter.

Jesus bruger det samme billede, når han skal beskrive den sejr, han vinder over Djævelen. Djævelen, som er den stærke, har sat sig på det, som oprindelig var Guds. Ingen af os kan gøre det fjerneste for at slippe fri af hans jerngreb.

Men Jesus er stærkere end den stærke!

Med sin lidelse, død og opstandelse har han vundet den sejr, som sætter os i frihed. Det budskab er nok værd at lytte til, så det bliver det, der fylder vort liv med mening og indhold! Vi tror på ham, som er den stærkeste!

Du kan høre mere om dette i kirken denne søndag, hvor prædiketeksten er fra Lukasevangeliet 11,14-28


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også