31.01.2005 12:00 Alder: 14 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Valgløfter

Folketinget vælger man for højst fire år. Gud vælger man til eller fra for hele evigheden! Og så lover han det, der gør, at det altid vil være tåbeligt at vælge noget andet end Gud: han lover os et evigt liv i en helt ny og fuldkommen verden! Så: i dit hjerte: sæt kryds ved Gud!

Valg 100

Valg 210

Det er næsten ikke til at tænde for tv uden at der vælter valgløfter ud i hovedet på én! Politikerne går tilsyneladende mest op i to ting: at give så store løfter som muligt – og at fortælle hvor dumme de andre politikere er. Der er dog enkelte hæderlige undtagelser.

Løfter, der holder!

De fleste valgløfter holdes ikke. Det viser alle undersøgelser. Nogle holdes ikke, fordi politikerne aldrig havde tænkt sig at holde dem. Og andre holdes ikke, fordi politikerne egentlig godt ville holde dem – men forskellige ting gjorde, at de alligevel ikke kunne, da det kom til stykket.

Altså: enten ville de ikke holde dem, eller de kunne ikke holde dem!

Når Gud giver løfter, er det ikke valg-løfter. For Gud både vil og kan holde sine løfter! Det bliver jeg mere og mere sikker på.

Løfte-brud?

En lang tid tænkte jeg godt nok i mit stille sind, at Gud vist alligevel ikke helt overholdt sine løfter. I hvert fald ikke dem alle sammen. Jeg havde en forestilling om, at Gud lovede os et godt helbred, en lykkelig hverdag og beskyttelse mod alle slags katastrofer. Jeg ved ikke rigtig, hvor jeg havde den idé fra. Ikke fra Gud i hvert fald. Læser man Bibelen, finder man ud af, at Guds løfter er ganske anderledes. Han lover ikke at alt her på jorden bliver en lyserød affære, bare jeg be´r til Gud. Slet ikke. Han lover altid at være med os – men det kan også ske ved at han går med os gennem smerten i stedet for at flyve os væk fra smerten. Læser man Bibelen, vil man også se noget andet: Gud kan nogle gange love noget, der først skal ske om adskillige hundrede år! For eksempel lovede han at sende Jesus flere tusind år før det skete! Så har folk jo kunnet gå i alle de år og tænke: ”Ja, ja: Gud lover at sende en Frelser – men det har han jo ikke gjort. Så Gud er nok rendt fra sit løfte!”. Næh – men han opfyldte først sit løfte, da tiden var inde!

En lang valg-periode

Folketinget vælger man for højst fire år. Gud vælger man til eller fra for hele evigheden! Hvad lover Gud dem, der vælger ham? Ja, han lover at være sammen med os i dette liv. At hjælpe os med 1.000 ting, først og fremmest at give os tilgivelse og kærlighed. Og så lover han det, der gør, at det altid vil være tåbeligt at vælge noget andet end Gud: han lover os et evigt liv i en helt ny og fuldkommen verden! Det løfte vil han opfylde, når tiden er inde. Og den dag vil alle kunne se, at Guds løfter ikke er valg-løfter, men den sikreste virkelighed!

Stem!

Så: i dit hjerte: sæt kryds ved Gud! Hvad du sætter kryds ved i folketingsvalget (hvis du er gammel nok til at stemme), det må du selvfølgelig selv om – lad bare være med at blive skuffet, hvis dit parti ikke holder, hvad det lover!

Venlig valg-hilsen


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også