02.01.2005 12:00 Alder: 13 yrs
Forfatterprofil

Hjemme i fars hus

1. søndag efter helligtrekonger: Bibelen har kun én fortælling om Jesus som barn. Den fortæller om en hændelse fra dengang, Jesus var 12 år gammel. Som det var skik for jøderne, var han med sin familie draget den lange vej til templet i Jerusalem for at fejre påske. Da de er på vej hjem igen, kan Jesu mor og far imidlertid ikke finde ham. De leder i tre dage, inden de kommer i tanke om at kigge efter ham i templet.

Prædiken intro 100px

1. søndag efter helligtrekonger:Bibelen har kun én fortælling om Jesus som barn. Den fortæller om en hændelse fra dengang, Jesus var 12 år gammel.

Som det var skik for jøderne, var han med sin familie draget den lange vej til templet i Jerusalem for at fejre påske.

Da de er på vej hjem igen, kan Jesu mor og far imidlertid ikke finde ham. De leder i tre dage, inden de kommer i tanke om at kigge efter ham i templet.

Og dér er han. I gang med at drøfte troen på Gud med den tids teologer og præster. De lærde mænd er dybt forundrede over, så klogt Jesus kan spørge og snakke med. Men hans forældre bebrejder ham, at han har gjort dem bange.

Så er det, at Jesus svarer, at han bør være hos sin far. Dvs. hans himmelske Far: Den almægtige Gud, som havde sendt ham til jorden. Derfor var han i templet, som er hans Fars hus.

Det kan vi lære af. Vi kan lære, at vi også bør komme trofast til Guds hus. Det vil for os sige hans kirke. Her må vi komme for at høre Guds ord og lære Gud bedre at kende.

Du kan høre mere om dette i kirken denne søndag, hvor prædiketeksten er fra Lukasevangeliet kap. 2, vers 41-52


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også