27.12.2004 12:00 Alder: 13 yrs
Forfatterprofil

Stjernen viser vej

Helligtrekongers søndag: Julen varer lidt endnu. Ikke helt til påske, men til den 6. januar, som kaldes Helligtrekongers dag. Den dag fejres i kirkerne denne søndag, som kaldes Helligtrekongers søndag. "De hellige tre konger" er de samme som "de vise mænd", som Bibelen fortæller om i beretningerne om den første jul.

Prædiken intro 100px

Helligtrekongers søndag: Julen varer lidt endnu. Ikke helt til påske, men til den 6. januar, som kaldes Helligtrekongers dag. Den dag fejres i kirkerne denne søndag, som kaldes Helligtrekongers søndag.

De hellige tre konger er de samme som de vise mænd, som Bibelen fortæller om i beretningerne om den første jul. De kom langt ude østfra og fandt frem til Jesus i Betlehem i Israel ved hjælp af en stjerne på himlen.

I en af de mest populære julesalmer fortælles der også om denne stjerne. Det er i "Dejlig er den himmel blå" (Salmebogen nr. 136).

Her fortæller salmedigteren Grundtvig om, hvordan de vise mænd fandt Jesus ved at følge "ledestjernen". Og så siger han, at vi alle, også i dag, har en ledestjerne, der kan vise os vej til Jesus: Nemlig Guds ord.

Ved hjælp af Bibelen, som er hans ord, vil Gud lede os hen til Jesus. Bibelen fortæller om Jesus og om, hvordan Gud helt fra begyndelsen havde den plan, at han ville sende ham for at redde os fra dom og fortabelse.

Du kan høre mere om dette i kirken denne søndag, hvor prædiketeksten er fra Matthæusevangeliet kap. 2, vers 1-12


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også