13.12.2004 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Ægte ydmyghed

4. søndag i advent: Der er mennesker, som er ydmyge på en forkert og irriterende måde. De benytter enhver lejlighed til at fortælle, at de bestemt ikke dur til noget. Derfor nytter det heller ikke at betro dem en opgave. De er andre, som er meget bedre til at gå ind i børnearbejdet eller bestyrelsen, forsikrer de.

Prædiken intro 100px

4. søndag i advent: Der er mennesker, som er ydmyge på en forkert og irriterende måde. De benytter enhver lejlighed til at fortælle, at de bestemt ikke dur til noget. Derfor nytter det heller ikke at betro dem en opgave. Der er andre, som er meget bedre til at gå ind i børnearbejdet eller bestyrelsen, forsikrer de.

Sådan var det ikke for Johannes Døberen. Vist var han ydmyg, da jødernes sendebud kom til ham og spurgte, om han var den Messias eller frelser, de havde ventet på. Her havde han ellers virkelig haft mulighed for at blive til noget stort! Måske ville de bære ham på hænder og hylde ham som konge, hvis han svarede ja! Men ærligt og oprigtigt svarer han nej på deres spørgsmål. Sammenlignet med Kristus er han så ringe, så han ikke engang tør løse remmen på hans sandaler!

Men han er ikke ydmyg på den forkerte måde.

Han er nemlig helt klar over det store, vigtige kald, han har fra Gud, nemlig at pege på Kristus. At være en vejviser. At være én, der råber, så mennesker bliver standset af Gud!

Du kan høre mere om dette i kirken 4. søndag i advent, hvor prædiketeksten er fra Johannesevangeliet kap. 1, vers 19-28


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også