06.12.2004 12:00 Alder: 14 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Når troen tvivler

3. søndag i advent: Der sad et dybt fortvivlet menneske i det mørke fængsel. Johannes Døberen havde fået Guds kald til at være profet og sad nu i Herodes’ fængsel, fordi han havde sagt, hvad Gud havde pålagt ham, når det gjaldt menneskers synd og menneskers frelse. Har jeg taget fejl? tænker han nu.

Prædiken intro 100px

3. søndag i advent: Der sad et dybt fortvivlet menneske i det mørke fængsel. Johannes Døberen havde fået Guds kald til at være profet og sad nu i Herodes’ fængsel, fordi han havde sagt, hvad Gud havde pålagt ham, når det gjaldt menneskers synd og menneskers frelse.

Har jeg taget fejl? tænker han nu.

Han havde advaret mennesker mod synden. Han havde peget på Jesus og sagt: ”Se Guds lam, som bærer verdens synd.” Men hvad nu, hvis det var galt? Der var så meget, som ikke rigtig passede, syntes han.

I den situation gør Johannes det eneste rigtige: Han sender bud til Jesus selv for at få klar besked! ”Er du den, som kommer, eller skal vi vente en anden?” spørger han, og som svar lyder det: ”Blinde ser, og lamme går, spedalske bliver rene, og døve hører, og døde står op, og evangeliet forkyndes for fattige. Og salig er den, der ikke forarges på mig.”

De fleste af os vil opleve tvivl. Spørgsmålet er: Hvad gør vi med den? Kæler vi for den, eller afleverer vi den, hvor den hører hjemme, nemlig hos Jesus selv?

Hvad gør du?

Du kan høre mere om dette i kirken 3. søndag i advent, hvor prædiketeksten er fra er Matthæusevangeliet kap. 11, vers 2-10


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også