25.11.2004 12:00 Alder: 14 yrs

Skrevet af:
Jacob Bøytler Rahbek

Mit liv var tomt

"Jeg troede, at kristendom handlede om en masse forbud og havde ikke lyst til at gå på en kristen skole." Det fortæller 20-årige Johan, som følte at hans liv allerede var kørt af sporet. Men mødet med en levende kristendom ændrede Johans liv.

Johan Dalsgaard 100

Johan Dalsgaard 210

Johans liv var kørt af sporet. Indtil han "tilfældigt" kom ind på et kristent gymnasium

For 20-årige Johan Dalsgaard var livet tomt og ligegyldigt. Han gik i 2. G., men var mest interesseret i at feste. Johan var kommet ud i et hash-misbrug, og det begyndte at knibe med at komme i skole. Ligegyldigheden bredte sig.

”En dag bad min mor for mig, og pludselig fik hun en tanke om, at jeg skulle på et kristent gymnasium.” Hun søgte derfor på internettet efter kristne gymnasier, og fandt hjemmesiden for Det Kristne Gymnasium (KG) i Ringkøbing. Hun fremlagde ideen for Johan, men det syntes han nu ikke så godt om.

Mange forbud

”Mit indtryk af kristne var, at de levede under en masse forbud.” Johan talte med sin ikke-troende bror og hans kæreste, og de rådede ham til at tage på KG. Han blev overbevist, og tog af sted.

”Jeg oplevede, at folk var utrolig imødekommende og accepterede mig, som jeg var.” Johan begyndt at respektere de kristne, og fik flere gode venner. Ved årets udgang flyttede han til Århus sammen med to fra KG.

Han fortæller, at han begyndte at tænke mere og mere på Gud, og pludselig fik han en stærk overbevisning om, at kristendommen er sand.

Fantastisk håb

”Jeg havde efterhånden hørt så meget om kristendommen og følte, at nu blev jeg opfordret af Gud til at kaste mig ud i troen.” Han begyndte at bede og læse i Bibelen, og på den måde lærte han Gud bedre at kende. I dag er han aktiv i Sct. Lukas Kirke i Århus og synes, det er et fantastisk håb, at han kan få lov at leve evigt med Gud.

”Jeg er overbevist om, at livet med Gud er det rigtige, jeg føler, at Gud er med mig i min hverdag og hjælper mig.

Jeg kan se, at Gud hele tiden har haft en plan med mit liv, og jeg kan ikke forestille mig at leve uden Gud.”


Skrevet af:
Jacob Bøytler Rahbek

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også