11.11.2004 12:00 Alder: 14 yrs

Skrevet af:
Jacob Bøytler Rahbek

Gud betyder håb

Med en fortid som stofmisbruger i Los Angeles er Eli's kristne tro ikke selvfølgelig og letkøbt. I dag rejser han verden rundt med sin guitar og sin kristne tro for at fortælle om det håb og den kærlighed Gud giver. For nylig var han i Århus.

Eli 100

Eli 210

Vejen til en karriere som professionel sanger var ikke indlysende for Eli. Han er opvokset i et dårligt miljø i Los Angeles, hvor Gud ikke var en del af hverdagen.

”Jeg var afhængig af alkohol og stoffer, og løb hjemmefra. Mine forældre blev skilt, og jeg havde mange problemer,” fortæller han før en koncert i Århus.

Eli kom i afvænning og begyndte lige så stille at spørge, om der måske findes en Gud. Han fortæller, hvordan han gennemgik en proces på vej mod den kristne tro.

”Jeg så eksempler på nogle, der levede som gode kristne. For dem var Gud ikke bare ord, men virkelighed.” Han fik fortalt om Gud, og blev langsomt overbevist.

Ønsker at forandre

I dag rejser Eli rundt i hele verden med sin guitar og synger og spiller egne sange. Han har et helt klart mål med sine koncerter.

”Jeg ønsker, at folk går hjem forandrede. At de oplever Gud og tager ham med hjem.” Når han skal beskrive Gud, bruger han ord som glæde, fred og håb. I hverdagen griner og græder Eli sammen med Gud og oplever, at Gud hjælper ham gennem problemer.

”Når jeg har oplevet at føle mig svag, gør Gud mig stærk.” Selvom Eli lever som en kristen, oplever han også svære stunder. Men så hjælper det ham at blive mindet om Guds kærlighed.

”Gud elsker mig altid, uanset hvordan jeg er. Vi bliver frelst af Guds kærlighed, og ikke af vore gerninger.”

Ærlig om Gud

Eli bruger sine sangtekster til at fortælle om sine tanker og følelser. Han fortæller ærligt, autentisk og letforståeligt om sit forhold til Gud.

På spørgsmålet om, hvorfor han rejser rundt og synger, svarer han, med et smil på læben, at han gør det, fordi folk spørger ham om det. Men han ser samtidig musik som terapi, og som en mulighed for at fortælle om sin frelser.


Skrevet af:
Jacob Bøytler Rahbek

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også