30.09.2004 12:00 Alder: 14 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Jesus som ven

"For mig er det at være kristen lig med at have Jesus som ven." Sådan siger Daniel Kristensen fra Esbjerg, som til daglig arbejder med at fortælle studerende om kristendommen. "En ven som elsker mig og anerkender mig, som den jeg er."

Daniel Kristiansen 100px

Daniel Kristiansen 210px

Daniel Kristiansen fra Esbjerg arbejder til daglig med at fortælle unge på studiesteder om kristendommen.

"Jeg møder ofte holdningen: 'Jeg kan klare mig selv. Jeg har ikke brug for Gud.', men den dækker ofte over den erkendelse, at mennesker i længden ikke kan klare sig selv uden fællesskab med andre, og at vi inderst inde har et behov for at blive elsket."

"Det er et helt grundlæggende behov. Vi har brug for at blive set, hørt, og at nogen viser os opmærksomhed," forklarer Daniel, som genkender dette, når én af hans døtre fx siger: "Far, se mig."

"Mennesker, som ikke har fået denne opmærksomhed, går i stykker. Jeg møder mange, som føler sig ensomme. De oplever ikke, at nogen har lyst at give dem deres opmærksomhed, og så bliver de i tvivl, om de er noget værd."

Jesus vil være en ven

Kristendommen har ifølge Daniel et vigtigt budskab til mennesker, som savner fællesskab:

"Kristendommen handler om, at Gud gerne vil have fællesskab med os. I Bibelen kan vi læse om, hvordan Jesus mødte mennesker og tilbød dem fællesskab og venskab.”

"For mig er det at være kristen lig med at have Jesus som en ven. En ven, som gik i døden for mig. Så meget betyder jeg for ham," siger Daniel.

Han fremhæver flere gode ting, som et venskab med Jesus kan give:

"Sammen med Jesus kan vi være os selv fuldt ud, vi behøver ikke facaden. Jesus vil være sammen med os uanset hvem vi er."

"Jesus lader mig opleve, at han elsker mig og anerkender mig, som den jeg er. At jeg er værdifuld."


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også