06.09.2004 12:00 Alder: 14 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Vil du være rask?

Kan man spørge en alvorligt syg mand, om han vil være rask? Er det ikke uforskammet? Der er vel ikke noget, han hellere vil? Da Jesus en dag besøgte Betesda dam i Jerusalem, tillod han sig at spørge på den måde.

Der er meget her i livet, der har med viljen at gøre. Men kan man spørge en alvorligt syg mand, om han vil være rask? Er det ikke uforskammet? Der er vel ikke noget, han hellere vil?

Da Jesus en dag besøgte Betesda dam i Jerusalem, tillod han sig at spørge på den måde. Her lå der en mand, som havde været syg i samfulde 38 år, og har man været syg så længe, er det ikke sikkert, man har nogen som helst tro på, at det nogensinde bliver anderledes.

”Vil du være rask?” lød det pludselig en dag, og det endte faktisk med, at manden blev rask, fordi Jesus befalede sygdommen at forsvinde.

Uanset om vi er syge eller raske, spørger Jesus stadig, om han må komme til. Også i dag sker det, at han gør syge mennesker raske, så vi må forundres. Det sker også, at han forandrer menneskers liv på en anden måde, når han får lov til at komme til. Sådan som det f.eks. skete for Simon Peter eller Paulus.

Sådan kan det også gå med dig og mig. Vil du? spørger han.

Du kan høre mere om dette i kirken denne søndag, hvor prædiketeksten er fra Johannesevangeliet kap. 5, vers 1-15


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også