17.08.2004 12:00 Alder: 14 yrs
Forfatterprofil

Brug for hjælp

Hvis man er ovenpå og alt ser ud til at gå godt, synes man ikke, at man har brug for andres hjælp. Hvis det derimod er gået skævt i livet, og meget er mislykkedes, har man nemmere ved at se, at man har behov for, at andre vil hjælpe. Sådan var der også forskel på to mennesker, som Bibelen fortæller om.

Hvis man er ovenpå og alt ser ud til at gå godt, synes man ikke, at man har brug for andres hjælp. Hvis det derimod er gået skævt i livet, og meget er mislykkedes, har man nemmere ved at se, at man har behov for, at andre vil hjælpe.

Sådan var der også forskel på to mennesker, som Bibelen fortæller om. Den ene var en fornem mand i byen, som inviterede Jesus hjem til et måltid. Den anden var en kvinde, der var foragtet. Hun var formodentlig prostitueret.

Den fornemme mand inviterede ganske vist Jesus hjem til et måltid mad, men han mente ikke, at han havde brug for hjælp fra Jesus. Han var ovenpå og kunne klare sig selv.

Den foragtede kvinde vidste derimod, at hun havde brug for tilgivelse og hjælp, og at hun kunne få det af Jesus. Derfor viste hun, at hun holdt af ham, og at hun havde brug for ham.

Hvis vi tør se ærligt på os selv, så ser vi også, at vi har brug for Jesus og hans tilgivelse. Så ser vi, at vi ikke kan klare livet selv.

Du kan høre mere om dette i kirken denne søndag, hvor prædiketeksten er fra over Lukasevangeliet kap. 7, vers 36-50


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også