21.06.2004 12:00 Alder: 14 yrs

Skrevet af:
Frede Møller

Et ækelt alterbillede

I en svensk kirke havde man bestilt et nyt alterbillede, som skulle forestille den fortabte søn, der kommer hjem til sin far. Da kunstneren var færdig, kom han med sit billede og rullede det ud på gulvet i kirken. På billedet så man en grøn og slimet ung mand, som bliver omfavnet af en konge i de prægtigste klæder.

I en svensk kirke havde man bestilt et nyt alterbillede, som skulle forestille den fortabte søn, der kommer hjem til sin far.

Da kunstneren var færdig, kom han med sit billede og rullede det ud på gulvet i kirken. På billedet så man en grøn og slimet ung mand, som bliver omfavnet af en konge i de prægtigste klæder. Den unge mand så nærmest ud, som om han var blevet trukket lige op af kloakken!

Det var ikke rart at se på, så der blev meget stille i kirken. Endelig var der én, der vovede at sige noget: ”Hvorfor har du dog malet den fortabte søn så ækel?”

”Jo," svarede kunstneren, ”den fortabte søn – det er mig! Hvis ikke jeg måtte komme sådan, var jeg aldrig kommet!”

Billedet hænger i Åh kirke ved Göteborg. Kør ind og se den ved lejlighed og glæd dig over, at også du må komme til Gud, præcis som du er – takket være Jesus Kristus! Selvom du ikke fortjener det, tager han imod dig med åbne arme og siger: ”Mit barn!” til dig.

Udelukkende fordi Jesus har gjort alt, hvad der skal gøres!

Denne søndag er prædiketeksten i kirkerne om den fortabte søn i Lukasevangeliet kap. 15, vers 11-32.


Skrevet af:
Frede Møller

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også