25.02.2004 12:00 Alder: 14 yrs
Forfatterprofil

Den største

Søndag 29. februar: Hvem er størst? Hvem regnes for at være mest? Den, der sidder til bords og lader sig betjene? Eller den, der tjener? Det er normalt den, der har tjenere til at hjælpe sig, der regnes for at være den største. Men det vender Jesus op og ned på.

Hvem er størst? Hvem regnes for at være mest? Den, der sidder til bords og lader sig betjene? Eller den, der tjener?

Det er normalt den, der har tjenere til at hjælpe sig, der regnes for at være den største. Men det vender Jesus op og ned på.

"Lederen skal være som den, der tjener," sagde Jesus engang, hvor hans elever (disciple) var begyndt at skændes om, hvem af dem der skulle regnes for at være den største.

Magthaverne i verden plejer at udøve deres magt, men sådan skal I ikke være, sagde Jesus til dem. Og så gjorde han dem opmærksomme på, at selv om han er Guds søn, og derfor er verdens hersker, så færdes han iblandt dem som den, der tjener. Som den, der ser, hvad mennesker har behov for og som hjælper dem.

Jesus kom endda med sin hjælp til de mest udstødte og foragtede i den tids samfund. De spedalske, syge, luderne og bedragerne.

Han gjorde det, fordi han elsker alle mennesker på trods af deres ondskab. Også os. Han gjorde det for at redde dem og os og give et nyt liv.

Du kan høre mere om dette i kirken denne søndag, hvor prædiketeksten er fra Lukasevangeliet kap. 22, vers 24-32


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også