19.02.2004 12:00 Alder: 15 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Med døden inde på livet

Udsigterne for den kræftramte Tage Vistisen er ikke gode, og det ved han. "Min daglige bøn til Gud er, at jeg må kunne få lov til at leve nogle år endnu," siger Tage, der lever med en tillid til, at Gud ved bedst.

Tage Vistisen 208px

I længere tid op til påske sidste år havde Tage Vistisen haft det dårligt, og lægerne konstaterede, at han havde kræft i tarmen. Han gennemgik en operation, som gik godt, men det viste sig samtidig, at kræften også havde sat sig på leveren.

Fra et lægeligt perspektiv er udsigterne ikke gode, men man håber at kunne holde kræften nede ved hjælp af kemobehandling. Den gennemgår Tage, der bor i Strandby i Himmerland, nu.

Fuldt afklaret

Med døden så meget tættere inde på livet, får de store og små ting i livet en meget større betydning for Tage, som er fuldt ud afklaret med sin situation.

"Jeg oplever det mere intenst at gå i kirke og komme i missionshuset. Jeg lytter og tænker endnu mere over forkyndelsen, og jeg synes, at budskabet om Jesu død på korset kommer tættere på," forklarer Tage, der er 70 år og gift med Anna. Hun er en værdifuld støtte, når ubehaget melder sig ved kemoen, og når bekymringerne skal have luft.

Ske din vilje

For selv om Tage tror på, at de løfter, Gud har givet i Bibelen om evigt liv, står fast, så er det svært at leve med en vished om, at livet snart kan være slut.

"Jeg kan ikke lave om på bønnen i Fadervor: 'Ske din vilje'. Skal det være sådan, så er det sådan. Men det er svært at bede den ærligt, for samtidig har jeg et rigtigt stort ønske om at leve.

Min daglige bøn til Gud er, at jeg må kunne få lov til at leve nogle år endnu," siger Tage, der lever med en tillid til, at Gud ved bedst.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også