26.01.2004 12:00 Alder: 14 yrs
Forfatterprofil

Fra død til liv

Hvert år sker så det under eller mirakel, som det egentlig er: At der ud fra et lille frø vokser strå med mange nye korn. Eller en stor solsikke, en gulerod eller ... At ét lille frø kan blive til så meget, er i virkeligheden fantastisk. Men det kræver også, at det dør, for at der kan blive liv.

Om et par måneder skal vi til at lægge frø i jorden i køkkenhaver og marker, hvis vi skal have håb om at kunne høste, når det bliver sommer.

Hvert år sker så det under eller mirakel, som det egentlig er: At der ud fra et lille frø vokser strå med mange nye korn. Eller en stor solsikke, en gulerod eller ...

At ét lille frø kan blive til så meget, er i virkeligheden fantastisk. Men det kræver også, at det dør, for at der kan blive liv.

Vi ser det, når vi graver nye kartofler på af jorden. Dem kartoffel, der blev lagt nogle måneder før, og som har givet liv til de nye, er død.

Sådan måtte Jesus også dø for at give liv til os. Da han blev korsfæstet, tog han straffen for det onde i stedet for os - for at vi kan få tilgivelse for alt det egoistiske, vi har i os.

Det betyder, at vi må få lov til at stå op fra de døde og få evigt liv, ligesom Jesus stod på fra de døde. Det liv får vi kun, fordi Jesus ofrede sit eget liv - ligesom det lille frø, der lægges i jorden.

Du kan høre mere om dette i kirken denne søndag, hvor prædiketeksten er fra Johannesevangeliet kap. 12, vers 23-33


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også