08.01.2004 12:00 Alder: 15 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Jesus gør mig glad

Det er ikke en sur pligt for mig at tro på Jesus og følge hans anvisninger i hverdagen. Det glæder mig,” siger Aage Lilleøre, der ikke kender til mørk og trist kristendom.

Aage Lilleør 100px

Aage Lilleør 210px

Aage Lilleøre står ikke for en mørk og trist kristendom, men en begejstring over at tro på Jesus.

“Det er ikke en sur pligt for mig at tro på Jesus og følge hans anvisninger i hverdagen. Det glæder mig,” siger Aage, der arbejder som kundemedarbejder i Nordea i Lemvig.

Han kommer ellers fra Harboøre i Vestjylland. Det er et område i Danmark, som efter folks vurdering er eksponent for en mørk og trist kristendomsforståelse. Men det billede kan Aage ikke genkende.

Smage på livet

Han er vokset op i et indremissionsk hjem, og hans forældre stod for en livlig og glad kristendom. Der var altid liv og glade dage, når familie og venner kom på besøg.

Det var ikke nok for Aage. Som teenager ville han smage på alle livets herligheder, og det førte til, at han i en lang periode levede på afstand af kristendommen. Indtil han vendte hjem fra soldatertjeneste og pligtskyldigt gik med til flere forkyndende møder i missionshuset i Harboøre.

Resultatet blev, at Aage tog sit liv op til revision, og han fik øjnene op for sandheden i kristendommen, som forældrene havde fortalt ham om.

Han blev siden en ivrig formand for byens kristne ungdomsforening (KFUM&K, senere IMU), og det var han, indtil han var 48 år.

De spontane unge

Årsagen er ganske lige til. Aage er skudt i de unge, og de i ham.

“De er spontane og umiddelbare og kommer med så mange impulser. Jeg holder meget af al slags musik, som de unge gør,” forklarer Aage, som ikke kan forstå, hvorfor der på hans dåbsattest står 56 år, når han føler sig som ung indeni.

Det ligger i fin tråd med hans hjertesager, at Aage siden 1982 har været med til arrangere Vestjysk Gospel Festival, og det er hver gang en dejlig oplevelse for ham.

Om kort tid skal jeg forkynde evangeliet for de unge her i byen, og jeg synes, at det er en glæde at være sammen med dem,” siger Aage, der mener, at det har en stor værdi at kunne glæde sig og more sig sammen.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også