11.12.2003 12:00 Alder: 15 yrs

Ud af det ondes magt

I to bøger fortæller Ingerlise Provstgaard om den forfærdelige tid, hvor hun var optaget af de okkulte kræfter. Hun blev mere og mere bundet af de kontakter, hun havde med åndeverdenen. På et tidspunkt blev hun heldigvis klar over, at det var Satan og ikke Gud, hun var i forbindelse med.

Ingerlise Provstgaard 100px

Ingerlise Provstgaard 187px

For mange år siden havde Ingerlise Provstgaard en stærk oplevelse, der lærte hende noget om, at nadveren er vigtig.

"Nadverens indhold bliver tydeligt, når vi før altergangen synger til Jesus: 'Du bar al verdens synder ... forbarm du dig ... giv os din fred ... opliv du os'," siger Ingerlise Provstgaard, der bor i Risskov ved Århus.

"Det er ikke, fordi jeg føler noget særligt, hverken før eller efter altergangen," tilføjer hun. "Det er vigtigt for mig at få det sagt i en tid, hvor alt åndeligt skal bedømmes på, hvordan vi oplever det, eller om det virker."

Bundet

"For mig er der også en slags bekendelse i at deltage i nadveren. Jeg viser, at det er her, jeg vil være," fortæller Ingerlise. Denne bekendelse har sin baggrund i en bestemt gudstjeneste, hun deltog i for mange år siden.

I bøgerne "Med ført hånd" og "Regnbyger og kildevæld" har hun fortalt om den forfærdelige tid, hvor hun var optaget af de okkulte kræfter. Hun blev mere og mere bundet af de kontakter, hun havde med åndeverdenen. På et tidspunkt blev hun heldigvis klar over, at det var Satan og ikke Gud, hun var i forbindelse med.

Fri

"Bruddet med de okkulte kræfter skete i første omgang ved, at jeg smed de hjælpemidler væk, som jeg havde brugt i kontakten med dem.

Efter bruddet fik jeg en voksende trang til at gå i kirke. Først da jeg endelig sad i en kirke og skulle op til alteret, blev jeg klar over, hvor vigtigt det skridt var. Jeg mærkede, hvordan alt i min krop gjorde modstand. Jeg måtte sætte al min vilje ind på at gennemføre det.

Netop den modstand viste mig, hvor vigtig nadveren er," understreger Ingerlise.

"Egentlig vil jeg sige, at jo mere ulyst man føler, jo vigtigere er det, at man går."


comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også