23.10.2003 12:00 Alder: 15 yrs

Skrevet af:
Inger Margrethe Kofod-Svendsen

Blæst

Blæst er egentlig bare luft, der flytter sig, og det er der ikke noget at gøre ved. Blæst er bare, rundt om os. Lige så klogt og dejligt det kan være at nyde og bruge vinden, lige så tåbeligt er det at løbe efter den for at fange den.

Det var blæsevejr for nylig. Forfriskende blæst efter lang tids stillestående varme. Man kan nyde en stille brise, man kan opleve, at frisk blæst rusker op og kalder kræfter frem, fx når vi går og cykler af sted i modvind. Blæst kan bruges til vindkraft af både fabrikanter og børn, der leger. Blæst er egentlig bare luft, der flytter sig, og det er der ikke noget at gøre ved. Blæst er bare, rundt om os.

Lige så klogt og dejligt det kan være at nyde og bruge vinden, lige så tåbeligt er det at løbe efter den for at fange den.

Jeg kom i blæsevejret til at tænke på Prædikerens ord fra Det Gamle Testamente om vinden, der blæser mod syd, den drejer og går mod nord, den drejer og drejer, og vinden bliver ved med at dreje.

Og så siger Prædikeren, at sådan er meget af det slid, vi mennesker udfører: tomhed og jagen efter vind. Vi har så travlt, styrter rundt og bliver ved. Men det er jagen efter vind. Måske skulle vi lade blæsevejret udfordre til et kvalitetseftersyn af vores travlhed!


Skrevet af:
Inger Margrethe Kofod-Svendsen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også