25.09.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Forfatterprofil

Enfoldig

"Kun det fandt jeg ud af, at Gud har skabt menneskene enfoldige, men de gør sig alle mulige spekulationer."

Sådan står der i Prædikerens Bog 7, 29. Jeg studsede lidt over det, da jeg læste dette vers i Bibelen. Uden rigtig at være klar over hvad 'enfoldig' præcist betyder, var jeg dog klar over, at det ikke var noget, jeg gerne ville være kendt for at være. Og efter et tjek i en ordbog blev jeg kun bestyrket i min mistanke.

Enfoldig betyder "enkel, simpel, renhjertet; provinsiel, kommet ind med firetoget, ensporet, født i går, en som ikke har opfundet krudtet eller den dybe tallerken, innocent, naiv". (Kilde: Lademanns Synonymordbog). 

Ifølge Bibelen er dét altså vores sande natur. Det lyder måske ikke rart. Men det er sandheden om os. Eller måske rettere: Det burde være sandheden om os. Virkeligheden er ofte en anden.

Børn i puberteten

Gud elsker os og regner os for at være hans sønner og døtre. Og som de fleste andre forældre ønsker Gud også, at der skal være et tæt tillidsforhold mellem ham og hans børn. Desværre oplever Gud også, at hans børn kommer i puberteten.

Oprør og ulydighed bliver en del af hverdagen i hjemmet. Børnene vil selv, og den naive "Min far er stærkest"-holdning bliver skiftet ud med "Du'r han til noget?"

Jeg stødte for nyligt på denne sætning: "Gud skabte os ikke, for at vi skulle være hans usle tjenere, men for at vi i frihed skulle elske ham."

Vi er skabt til at blive voksne, modne mennesker, der dels vælger at modtage fars kærlighed i tillid til, at far har styr på begivenhederne, og dels er frie til at elske ham igen.


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også