11.09.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

En sæbekassebil førte til Gud

Et plaster, en sodavand og et program for en børneklub viste vej. I dag er Martin Parning en bekendende kristen. Og han undrer sig stadig over måden hvorpå han mødte Gud.

etord3703-martin187.jpg

Altså, hvem havde lige tænkt sig, at en ulykke med en sæbekassebil kunne skabe kontakt til kristendommen. Det var det, som hændte for Martin Parning fra Auning på Djursland.

"Jeg var ni år, da der en sommer skulle være en børnedag i Auning. Det var en dag, som Søndagsskolerne arrangerede for børnene i byen. Jeg husker, at der var mange forskellige aktiviteter, og jeg deltog i et sæbekasseløb med nogle kammerater. Det var sjovt, lige indtil sæbekassebilen gik i stykker, og jeg kom til skade.

Jeg kom op i et telt og fik plaster på, og jeg fik en sodavand og et program i hånden for børneklubben i byen. Da jeg fik at vide, at der hver gang var saftevand og kage, mødte jeg trofast op, og jeg fik mine kammerater med," fortæller Martin.

Juniorlejr viste vej

Efter børneklubben fortsatte Martin i byens juniorklub og deltog på de årlige juniorlejre.

"Her fik jeg nogle rigtig gode kristne venner, og de betød meget for mig," forklarer Martin.

En juniorlejr fik konsekvens for hans valg af skolegang i niende og tiende klasse.

"Jeg var med på en lejr på Djurslands Efterskole, og det var mega at være med, så jeg tænkte, hvor herligere ville det ikke være at gå der på efterskole, så jeg meldte mig til," siger Martin, som stadig undrer sig over måden, hvorpå han mødte Gud.

Tryghed i hverdagen

På efterskolen gik det op for Martin, at kristendommen havde et personligt budskab til ham, og han tog det til sig. I dag er Martin 23 år og en bekendende kristen, og troen på Jesus giver en tryghed i hverdagen.

"Jeg synes, at det er en god ting, at Gud kender mig og vil have med mig at gøre. På trods af at jeg indimellem svigter Gud og gør nogle ting, der er imod Guds vilje, så kan jeg komme til Jesus og få tilgivelse," understreger Martin, der fx har brugt tid på at lave TV til Indre Missions arrangementer.

Han bruger lige for tiden noget af sin arbejdsenergi på at lave et video-projekt for Indre Missions Ungdom og håber med tiden at kunne uddanne sig inden for faget.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også