31.07.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Tro trods trusler

For en lille måned siden stod Sigrid Laustsen fra Ansager på kanten til en åben grav og tog den sidste afsked med et familiemedlem. Hun blev mindet om, at det er af vital betydning, hvilket ståsted vi har den dag, døden banker på.

etord3103-sigrid.jpg

"Det gælder om at stå på det rigtige sted. Jeg kunne have stået et helt andet sted i dag, havde det ikke havde været for Gud," fortæller Sigrid på 73 år. Hun er gift med Peter, og de kommer i Indre Mission i Skovlund.

Bedstemoderens forbøn

Sigrid er opvokset i Sønderjylland, og hendes forældre var bestemt ikke positivt stemt over for kirke og kristendom. Det gav nogle voldsomme episoder i familien, da Sigrid som teenager blev tiltrukket af alt, hvad der havde med kristendommen at gøre.

"Jeg kan ikke sige, hvad det var, som drog mig så stærkt, men jeg ved, at det begyndte efter, at jeg som tolvårig mistede min bedstemor. Hun troede på Jesus, og hun havde to gange fået lov til at tage mig med i søndagsskole," forklarer Sigrid, der som voksen fik fortalt, at årsagen til, at hun i dag er en bekendende kristen, var bedstemoderens forbøn.

Hver gang Sigrid gjorde et forsøg på at komme i kontakt med kristendommen, blev hun truet med at blive smidt ud hjemmefra. Det gjaldt fx dengang, hun besluttede sig for at læse til sygeplejerske på Kolonien Filadelfia i Dianalund, der har et kristent grundlag.

"Men jeg trodsede truslerne, og jeg gjorde det, jeg havde sat mig for," fortæller Sigrid, som husker, at hendes far insisterede på, at hun skulle med til bal i forsamlingshuset.

"Men jeg ville ikke, så når jeg havde mulighed for det, stak jeg af."

Fast tillid til Jesus

Sigrid er taknemmelig for sit ståsted i livet: "Hvis ikke Jesus havde været med i det, så ved jeg ikke, hvad jeg skulle have gjort. Ligegyldigt hvad der hænder mig, tror jeg på Jesus, at han døde og opstod for mig, og at jeg får tilgivelse for mine syndere. Det er så stort, at jeg næsten ikke kan sige det."


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også