24.07.2003 12:00 Alder: 15 yrs

Skrevet af:
Ruth Thorsen

Far eller arbejdsgiver

Oddrun Aasebø Rønne fra København kalder sig selv for en moderne nomade. Som missionær, ved hun hvad det vil sige at være fremmed eller udlænding. Derfor er hun særligt glad for, at vi må kalde Gud far istedet for arbejdsgiver.

etord3003-oddrun.jpg

Oddrun er født i Etiopien, men har boet tre steder i Afrika, hvor hendes forældre var missionærer. Først da hun var teenager, flyttede hun tilbage til Norge, hvor hun også har boet mange steder. For fem år siden flyttede hun til Danmark sammen med sin mand.

Hun har prøvet at være fremmed i det land, hun har boet i, og hun ved, hvordan det er at flytte fra familie og venner for at bosætte sig i et land, man først skal lære at kende.

Derfor er hun glad for et bibelvers, som står i Efeserbrevet kap. 2, vers 19: "Så er I da ikke længere fremmede og udlændinge. I er de helliges medborgere og hører til i Guds husstand."

"Tænk, at være i den almægtige Guds husstand? Ja, Gud går endnu længere, når vi må kalde ham far – vi tilhører hans familie. Når man har prøvet fremmedheden, så er det et fantastisk budskab," fortæller Oddrun, der er gift med Finn. Hun arbejder blandt indvandrere i København.

Jesus er forskellen

"Nu handler fremmedhed ikke kun om at bo i et andet land end ens eget, for man kan også føle sig fremmed i sin by eller sin familie. Men Gud siger, at vi ikke længere er fremmede eller udlændige, men vi er børn. Hans børn.

Det er en helt uhørt tanke i muslimske sammenhænge, hvor man har et forhold til Gud som en tjener til sin herre. Men kristendommen siger faktisk, at vi har et far/barn-forhold til ham.

Hvad er det, der gør forskellen? Det er Jesus. Han er forskellen på de to syn på Gud. Det var ham, der frelste os og gjorde det muligt for os at kalde Gud far. Jeg synes, at det er fantastisk, at jeg må kalde Gud far i stedet for arbejdsgiver," fortæller Oddrun.


Skrevet af:
Ruth Thorsen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også