10.07.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Når Gud bliver væk

Livet kan være en barsk størrelse, og nogle mennesker rammes af megen modgang. Hvor søger de hen? Nogle vender sig til Gud og råber om hjælp.

etord2803-torbenbjoern.jpg

Torben Bjørn Nielsen fra Durup ved Skive var én af dem, der søgte Gud, da livet viste sig fra sin barske side. Det er ikke en fremmed tanke for Torben at søge Guds hjælp, det gør han hver dag.

Alligevel oplevede han, at den Gud, han kender så godt, var langt borte, da det så mørkest ud.

"I 1992 blev jeg ramt af en alvorlig hormonsygdom og blev opereret og fik min hypofyse fjernet. Et lille år efter blev min kone opereret for en godartet svulst. Fysisk og psykisk lå jeg stadig ned og var ikke kommet ovenpå. Derfor blev jeg i foråret 1994 ramt af en depression," fortæller Torben stille. Han er 49 år og arbejder som kirkesanger og landbrugsmedhjælper.

"Selv om Gud var langt væk, prøvede jeg at holde fast og bad og læste i min Bibel og kom i kirken og missionshuset, men det sagde mig ikke meget."

Ikke min formåen

Torben og hans hustru Anne Marie havde på det tidspunkt landbrug. De havde lagt mange kræfter deri, men fysisk magtede han ikke længere at drive gården, og de måtte erkende, at de ikke kunne drive deres livsværk videre.

Nogle ville kunne forstå, hvis Torben i dag sad bitter tilbage og ikke ville kendes ved sin Gud, men det er ikke tilfældet.

Faktisk betegner den tidligere landmand sig som en glad personlig troende, der er blevet styrket i tilliden til Gud og det, han siger om sig selv i Bibelen.

"Jeg er blevet mere fasttømret i min tillid til, at det, Jesus har gjort, er nok for mig. Det kommer ikke an på min formåen," siger Torben, der oplever det som en befriende erkendelse.

Bøn løfter

Sin glæde i livet nu og i forholdet til Gud tilskriver Torben alene, at der var mennesker i hans netværk, der bad for ham, da han stod midt i modgangen.

"Forbøn løfter et menneske igennem det mørke. Gud bærer mennesker gennem livet. Han er den kærlige far, vi hører og læser om i Bibelen. Han ønsker altid at være der for os," fortæller Torben.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også