07.07.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Forfatterprofil

Med tilgivelse...

Når det gælder os selv, har vi paraderne og undskyldningerne klar. Når det gælder andre, er vi hurtigere med anklagerne og bebrejdelserne. Jesus viste engang, hvor grotesk det er, når vi ser andres fejl og ikke vore egne.

Det er meget nemmere at få øje på andres fejl end på sine egne. Når det gælder os selv, har vi paraderne og undskyldningerne klar. Når det gælder andre, er vi hurtigere med anklagerne og bebrejdelserne.

Jesus viste engang, hvor grotesk det er, når vi ser andres fejl og ikke vore egne. Han sammenlignede det med, at en mand, der har en bjælke (!) i sit eget øje, får øje på en splint i en andens øje og tilbyder at tage den ud. Bjælken i hans eget øje, har han derimod ikke opdaget.

Vi skal ikke møde andre mennesker med fordømmelse. Tværtimod skal vi møde dem med tilgivelse.

Sådan møder Gud nemlig også os. Det dejlige budskab, som forkyndes i kirken, er, at Gud vil tilgive os - uden at vi har fortjent det.

Andre har jo ret i, at der kan peges fingre ad meget i vores liv. Og Gud ved endnu mere om det inderste i os. Det er ikke en rar tanke - hvis man ikke ved, at Gud også er den, der har gjort alt for at møde os med tilgivelse.

Det glade budskab er, at der er frelse ved tro på hans søn, Jesus Kristus.

Du kan høre mere om dette i kirken denne søndag, hvor prædiketeksten er fra Lukasevangeliet kap. 6, vers 36-42


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også