30.06.2003 12:00 Alder: 15 yrs

Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

Papirtiger eller ...

Ordet 'synd' bliver brugt i mange betydninger. For nogle er begrebet 'synd' en papirtiger, som handler om en del sjove ting, som en lærer engang skrev ind i en sort bog. Og indrømmet - der skal nok være mennesker, der lever, som om det er tilfældet! Men det er ikke det, Bibelen taler om

Ordet 'synd' bliver brugt i mange betydninger. For nogle er begrebet 'synd' en papirtiger, som handler om en del sjove ting, som en lærer engang skrev ind i en sort bog. Og indrømmet - der skal nok være mennesker, der lever, som om det er tilfældet!

Men det er ikke det, Bibelen taler om, når den bruger ordet synd. Det kan snarere beskrives som noget i stil med ”brud med Guds vilje med vores liv” eller ”oprør mod Gud”.

For synden er ikke det lidt flove – eller alt det sjove. Synden er den ætsende egocentrerede stolthed, der ødelægger os indefra, og som ødelægger forhold mellem mennesker, forholdet til os selv og til Gud.

Synden er de ting, vi nok kan bortforklare over for andre, men aldrig rigtig overfor os selv. At sige ”ja, jeg var skyldig - det var min skyld” er ualmindeligt smertefuldt. Måske fordi det er så definitivt.

For hvem kan ændre det? Hvis skylden er min, så er den min ligesom min puls og min skostørrelse. Det var den, Jesus kom for at befri os fra. Han kom for at fjerne skylden og den dårlige samvittighed. Han kom for at give os rank ryg og en god samvittighed igen. For at give os en ny start.


Skrevet af:
Anne Kathrine Wagtberg Hansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også