26.05.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Kattekyllinger

Det undrer mig igen. Selv om jeg burde kunne huske det fra sidst vi havde kattekyllinger. At se helt almindelige voksne blive helt bløde i øjnene, smelte i stemmen og varsomt tage den lille fyr op til sig mens de hvisker nogle meningsfyldte lyde som f.eks. "Åh, pusse nusse nusser!"

fokus-kylle1_60.jpg

fokus-kylle1_205.jpg

Nej, det er ikke en stavefejl!

Hjemme hos os kalder vi dem kattekyllinger. Vores elskede kat Natasja (nej - ikke opkaldt efter Krone!) har fået to af dem, en grå lodden og en glat sort/skildpaddefarvet. (se foto)

Bløde øjne

Det undrer mig igen. Selv om jeg burde kunne huske det fra sidst vi havde kattekyllinger. At se helt almindelige voksne blive helt bløde i øjnene, smelte i stemmen og varsomt tage den lille fyr op til sig mens de hvisker nogle meningsfyldte lyde som f.eks. "Åh, pusse nusse nusser!" eller "Lille skidt. Du er da sådan en lille snuske-nuske!"

Hvad er der galt? Hvordan kan det lade sig gøre? Det er OK at hele kvarterets børn valfarter for at lege med kattekyllingerne. Men også voksne, fornuftige, travle mennesker med begge ben i kalenderen?

Sådan er de skabt

Jeg har læst noget psykologi og noget dyrepsykologi. Så jeg véd jo godt, hvad de kloge mener. At alle dyrebørn er skabt således, at de vækker ømme følelser i de voksne! Og at netop kattekillinger har de træk, der også tænder mennesker. Det lyder lidt koldt & teknisk - men det fungerer! Reklamefolk studerer meget i, hvad der tænder os - og bruger det bevidst i reklamerne.

Sådan er vi skabt

Og nu kommer egentlig min lille pointe: Vi bli´r måske bløde af at se en kattekylling. Men Gud bli´r blød, når han ser os! Gud er endnu mere glad for os, end noget menneske nogensinde bli´r for en kattekilling! Sådan har han skabt os! Eller sagt med andre ord: Gud elsker os! Uafhængig af præstationer og ejendom og succes! Vi tænder varme følelser i Gud! Er det ikke lækkert?!

Katte-kyllinger

Jesus sagde engang at han ønskede at samle mennesker som hønemor samler sine kyllinger under sine vinger. Han ønsker fællesskab med os. Ønsker os tæt på. For er vi udenfor hans "vinger" er vi udenfor hans beskyttelse. Og det ender galt. Han ønsker nærvær med os fordi han elsker os. Og fordi det ellers går galt for os.

Det er pudsigt at høre at Natasja i denne tid bruger en del af kattesproget, hun ellers aldrig bruger. Hun udsender nogle lyde, som killingerne reagerer på med det samme. Bare vi også må reagere på de budskaber, Jesus sender til os!

Ashuu!

Nu er der et sæt små kløer på vej op ad mit ene ben! "Nåh dit lille skidt, skal du også prøve at skrive på tastaturet? Nej - nu hyler det hele bare! Ja, men så stopper jeg med at skrive, for jeg kan ikke nænne at sætte dig ned!".


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også