15.05.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Forfatterprofil

Livets kortbog

Hvis jeg skal en tur til Brovst, så er jeg nødt til at kigge på verdenskortet, for jeg ved faktisk ikke, hvor Brovst ligger. Det værste, jeg kan gøre, er bare at sætte mig ud i bilen og køre rundt på må og få eller bare lade mig vejlede af nogle, som tror, at Brovst ligger på Fyn.

Hvis jeg skal en tur til Brovst, så er jeg nødt til at kigge på verdenskortet, for jeg ved faktisk ikke, hvor Brovst ligger. Det værste, jeg kan gøre, er bare at sætte mig ud i bilen og køre rundt på må og få eller bare lade mig vejlede af nogle, som tror, at Brovst ligger på Fyn. Det bliver skønne spildte kilometer – og jeg når efter al sandsynlighed ikke til Brovst.

Altså ser jeg på kortet og kører nordpå efter hukommelsen. Alligevel kan jeg køre forkert. Problemet er, at så længe jeg kører, tror jeg, at jeg er på ret vej. Flere spildte kilometer!

Derfor: Jeg må hellere tage kortet med på turen. Og skulle jeg alligevel komme i tvivl, så må jeg snakke med nogle, som kender vejen.

Vejen er en person

Sådan også med livet. Mange lever på må og få og tror alligevel, at de er på ret vej. Det kan der komme mange spildte år ud af – og målet forbliver bag horisonten.

Livets kortbog, Bibelen, viser os vejen. Jesus siger: "Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig” (Johannesevangeliet kap. 14, vers 6).

Underligt! Vejen gennem livet er en person! Guds søn! Hvis vi følges med ham gennem livet, så når vi bestemmelsesstedet: Himlen. Så kommer vi til Gud, Faderen, og har intet at frygte.

For Jesus har gået vejen før os. Og han har båret vore synder, så vi kan gå med. I ham har vi syndernes forladelse og det evige liv.

Derfor: Tag livets kortbog med på vejen. Og snak med nogle, som kender vejen. For det er livet om at gøre, at vi når målet.


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også