01.05.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

I audiens hos Gud

"Til min begravelse skal vi synge en rigtig lovsang," siger 91 årige Sigrid Lassen og læser salmen 'O, havde jeg dog tusind tunger'højt. "Ved at få sunget denne salme vil jeg gerne vise, hvem jeg kan takke for et langt og godt liv. Det handler jo om evigheden. Med døden er tingene ikke slut. Det er virkeligt for mig."

etord1803-sigrid.jpg

Sigrid Lassen er velforberedt. Både når det gælder at have velsmagende hjemmebag parat til uventede gæster og til den dag, hvor Jesus kalder hende hjem. Hun er 91 år.

"Den dag skal man ikke græde. Det hjælper da ikke noget. Ved at få sunget denne salme vil jeg gerne vise, hvem jeg kan takke for et langt og godt liv. Det handler jo om evigheden, med døden er tingene ikke slut. Det er virkeligt for mig.,"

I de sidste 20 år har hun haft sit hjem i en lejlighed i Sønderparken i Fredericia.

Livets mening findes i Bibelen

Sigrid synes, at der er en pris ved det at blive gammel, og det er, at man mister. Efterhånden er det meste af familien og vennerne faldet bort.

På den anden side kan hun stadig undres over livet og dets Skaber. Det gjorde Sigrid konkret, da hun som 90-årig fik en tur til Nordkap af børnene.

"Det var en alle tiders tur, og jeg havde næsten ikke tid til sove. For jeg skulle opleve den pragtfulde natur, Gud har skabt," fortæller Sigrid, som er meget lykkelig over stadig at kunne være i sit eget hjem.

Her har hun hver dag sit faste morgenarbejde: "Jeg læser et par kapitler i min Bibel. Jeg læser min Bibel som en bog. Jeg er lige blevet færdig og er begyndt forfra igen," fortæller Sigrid, og føjer til:

"Hvis vi ikke havde Bibelen, hvor skulle vi så finde livets mening?"

Bibellæsningen om morgenen er en del af det, Sigrid kalder at være i audiens hos Gud om morgenen. Det indebærer også, at hun hører morgenandagten i radioen og bruger tid på bøn.

"Hver dag lægger jeg mit liv i Guds hænder, og jeg har meget at takke ham for. Jeg har haft et langt og slidsomt liv, men alting har flasket sig for mig," siger Sigrid, som gennem livet mange gange har mærket Guds godhed.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også