31.03.2003 12:00 Alder: 15 yrs

Skrevet af:
Jens Kaltoft

Født af en jomfru...

Jomfrufødslen kan være svær at forstå. Maria, der skulle blive mor til Jesus, var den første, der satte et lille spørgsmålstegn: ”Hvordan skal det gå til? Jeg har jo aldrig været sammen med en mand.” I dag lyder indvendingerne i en helt anden og overbærende tone. ”Selvfølgelig havde Maria været sammen med Josef.”

Jomfrufødslen kan være svær at forstå. Maria, der skulle blive mor til Jesus, var den første, der satte et lille spørgsmålstegn: ”Hvordan skal det gå til? Jeg har jo aldrig været sammen med en mand.”

I dag lyder indvendingerne i en helt anden og overbærende tone. ”Selvfølgelig havde Maria været sammen med Josef.”

På trods af de hånlige og overbærende smil, har den kristne kirke stædigt fastholdt det, som lyder hver søndag i trosbekendelsens ord: ”Undfanget ved Helligånden, født af Jomfru Maria.”

”Jamen er det nu så afgørende, det dér med jomfrufødslen?” Ja, det er det, for det barn Maria skulle blive mor til, indebar, at der for første gang siden syndefaldet (Adam og Eva) skulle fødes et menneske, der var en ren afglans af Gud. Ved dette under brydes syndens og dødens kæde, som vi mennesker er bundet til.

Derfor er Jesu underfulde undfangelse en stærk forkyndelse af Guds nåde og kærlighed, og hans ønske om at frelse dig. Det var derfor Han lod sin søn blive menneske i en jomfru.


Skrevet af:
Jens Kaltoft

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også