16.01.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Forfatterprofil

Skyldfri men ikke fejfri

Fra tid til anden kan man møde mennesker, der siger: "Jeg kan ikke tro på kristendommen, sådan som de kristne opfører sig."

Fra tid til anden kan man møde mennesker, der siger: "Jeg kan ikke tro på kristendommen, sådan som de kristne opfører sig."

Mens jeg var præst i København, talte jeg med en dame, som for tyve år siden var meget aktiv i menigheden, men "siden pastor NN en dag behandlede mig på den og den måde, har jeg ikke sat mine ben i kirken!"

Jeg kunne ikke andet end give hende ret i, at den pågældende præst havde handlet meget uklogt, men måtte samtidig spørge, om hun virkelig syntes, at hans fejltagelse var grund nok til at sætte hele hendes kristenliv og menighedsliv over styr!

De kristne er kaldet til deres liv at understrege det kristne vidnesbyrd og ikke overstrege det. Syndernes forladelse er ikke syndernes tilladelse.

Det er klart, at et menneske, der med sit liv prædiker noget andet end dét, som munden prædiker, ikke skal forvente, at budskabet bliver modtaget

Syndere, der har fået tilgivelse

Spørgsmålet er måske, om vi delvis har fået det kristne budskab galt i halsen? Det har vi, hvis vi mener, at det kan forventes, at kristne er fejlfri. Sådan taler kristendommen ikke.

Ingen er kristne i kraft af dygtighed eller evne til at opføre sig ordentligt. Jesus kom netop for at frelse os, der ikke magter at leve i overensstemmelse med Guds vilje og dét, vi måske selv anser for rigtigt.

At være kristen betyder, at man ejer tilgivelse for sine fejl. En kristen skal ikke selv bære rundt på skylden og straffes derefter. Gud lagde den skyld, som er vores, på sin Søn Jesus Kristus, og han blev straffet derefter – med døden på korset.

Vi ser frem mod den dag, hvor vi ikke blot er skyldfri, men også fejlfri. Men den dag kommer først på den nye jord, når Jesus er kommet synligt tilbage. Indtil da trækker vi på hans konto hver eneste dag al den tilgivelse, som vi alle har brug for og ikke kan leve uden, for Gud har ingen fejlfri børn.


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også