05.09.2002 12:00 Alder: 16 yrs
Forfatterprofil

Kun for tyve kroner ...

Jeg vil gerne have for tyve kroner evangelium. Ikke for meget – bare nok til at gøre mig glad, men ikke så meget, at jeg bliver afhængig. Jeg ønsker ikke så meget evangelium, at jeg lærer at hade havesyge og begær. Og jeg vil under ingen omstændigheder have så meget, at jeg begynder at elske mine fjender

"Jeg vil gerne have for tyve kroner evangelium. Ikke for meget – bare nok til at gøre mig glad, men ikke så meget, at jeg bliver afhængig. Jeg ønsker ikke så meget evangelium, at jeg lærer at hade havesyge og begær.

Og jeg vil under ingen omstændigheder have så meget, at jeg begynder at elske mine fjender eller går ind for selvfornægtelse og overvejer en missionsgerning i en fremmed kultur. Jeg ønsker begejstring, ikke omvendelse; jeg ønsker oplevelse, ikke forvandling ..."

Sådan indledes en bog, jeg har læst for nylig. Og selv om det anførte lyder overdrevet, er der så ikke lidt om snakken?

Gud? Jo, han er der nok, men hvis vi oplever, at han handler uforståeligt, er det fristende at lukke øjnene for ham.

Jesus? Ok, det er fint, at han er frelser, det var jo det, han kom for. Men skal han også være herre i mit liv og i min hverdag? Helligånden må godt ind imellem gøre mig opløftet, men ikke sådan at det mærkes for meget.

Helt ærligt, det er ikke muligt på den måde at være minimalist og samtidig tro på Bibelens Gud! Læs selv efter, fx i Filipperbrevet.

Citatet er fra D. A. Carson: Livet i Kristus (Credo 2002)


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også