19.12.2001 12:00 Alder: 17 yrs

Skrevet af:
Ditte Olsen

Israels Gud er vel for jøderne!

Han sagde: Det er ikke nok, at du som min tjener skal genrejse Jakobs stammer og føre Israels overlevende hjem; derfor gør jeg dig til et lys for folkene, for at min frelse skal nå til jordens ende
(Esajas' Bog 49,6)

Jesus skal ikke kun være Messias for Israel, men også lys for folkene. Det vil sige alle folkeslag, der ikke er jøder. Jesus skulle altså ikke kun være jødernes konge, men også lys for alle mennesker. Når Jesus skulle igennem lidelse, pine og død for at betale menneskers skyld mod Gud, var det ikke nok, at det kun skulle blive til glæde for en lille udvalgt skare. Gud vil, at hans frelse skal nå til jordens ende. Jesu opgave er dobbelt: den gælder både for jøder og alle andre folk.

19

Han sagde: Det er ikke nok, at du som min tjener skal genrejse Jakobs stammer og føre Israels overlevende hjem; derfor gør jeg dig til et lys for folkene, for at min frelse skal nå til jordens ende
(Esajas' Bog 49,6)

Hvis vi tager et overblik over verden, så har de fleste folkeslag deres egen specielle religion. Budhisme og hinduisme er i Indien, Islam hovedsageligt blandt arabere. Buskmændene i Australien har deres religion, og vi i Norden dyrkede i lang tid Odin og Thor. Er det ikke bare sådan, det skal være: hvert folk sin gud og sin tro? Jesus blev jo født i Betlehem i Israel, og det er også fra Israels historiebog Bibelen, vi henter alle oplysninger om Gud Jahve og hans Messias, Jesus.

Jødedom må da være for jøderne! Hvad kommer det os ved? Israels Gud har en anden opfattelse! Profeten Esajas har fået lov at høre en himmelsk samtale mellem Gud og hans søn.

Det er Herren selv, der taler, »EL-JAHVE«. Han, som har skabt himmel og jord. Han taler til den endnu ufødte Jesus, som er hos ham på dette tidspunkt. Han fortæller Jesus om den opgave, han skal løse, efter at han er blevet født i Betlehem. Det er Gud selv, der garanterer for succesen. Jesus skal ikke kun være Messias for Israel, men også lys for folkene. Det vil sige alle folkeslag, der ikke er jøder.

Jesus skulle altså ikke kun være jødernes konge, men også lys for alle mennesker. Når Jesus skulle igennem lidelse, pine og død for at betale menneskers skyld mod Gud, var det ikke nok, at det kun skulle blive til glæde for en lille udvalgt skare. Gud vil, at hans frelse skal nå til jordens ende. Jesu opgave er dobbelt: den gælder både for jøder og alle andre folk.

Derfor kommer det os ved, at Jesus blev født l Betlehem julenat. For Israels Gud er den eneste sande Gud for hele verden. Alle andre guder er døde guder, men Jesus er levende. Han opstod af graven påskemorgen!


Skrevet af:
Ditte Olsen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også