14.12.2001 12:00 Alder: 16 yrs

Skrevet af:
Ditte Olsen

Den gravide jomfru

Men Herren vil selv give jer et tegn: Se, den unge kvinde skal blive med barn og føde en søn, og hun skal give ham navnet Immanuel
(Esajas Bog 7,14)

Dagens adventsord er der mange mennesker, der totalt har afvist, for dét kan bare ikke lade sig gøre! Selvom den nuværende bibeloversættelse har degraderet jomfruen til en fodnote i netop denne tekst, så gengives ordet »den unge kvinde« stadig med »jomfru« i Ny Testamente (Matt. 1,23; Luk. 1,27).

14

Men Herren vil selv give jer et tegn: Se, den unge kvinde skal blive med barn og føde en søn, og hun skal give ham navnet Immanuel

(Esajas Bog 7,14)Det er sikkert lang tid siden, du har troet på den med storken. Jeg tror også, det er færre og færre forældre i dag, der bilder deres børn det ind. Jeg har mødt børn under 10 år, som udmærket godt ved, hvordan de fik deres lillebror eller søster. Når mor og far er glade for hinanden og så har samleje - ja så er der chance for en familieforøgelse.


Sådan er det! Det er der hverken noget mystisk eller forkert i. Kærlighed er en dejlig ting. Gud har skabt os med seksuelle drifter, der får kvinder og mænd til at mødes i fysisk forening, og dermed føres slægten videre. Det bliver først et problem med en graviditet, når mor og far ved, at de ikke har været i nærheden af hinanden. Så er der ugler i mosen!


Dagens adventsord er der mange mennesker, der totalt har afvist, for dét kan bare ikke lade sig gøre! Selvom den nuværende bibeloversættelse har degraderet jomfruen til en fodnote i netop denne tekst, så gengives ordet »den unge kvinde« stadig med »jomfru« i Ny Testamente (Matt. 1,23; Luk. 1,27).Vi synger det i vores julesalmer, vi ved det godt, men skubber tanken det alligevel ikke lidt fra sig: En jomfru?! En ung kvinde der aldrig har været seksuelt sammen med nogen mand! Det kan vores tanke ikke kapere! Ikke desto mindre var barnet i krybben en realitet. Båret af en mor, men uden en jordisk mands medvirken.Det er et tegn, siger Gud. Et utroligt tegn, så I kan være helt sikre på, at dette barn er noget helt særligt. Tanken kan måske så acceptere, at han er halvt menneske og halvt Gud? Men han er mere end det - han er helt af hvert! Helt sandt menneske for at kunne være menneskenes stedfortræder og talsmand over for Gud. Men også helt sand Gud, for at han ikke skal synde.Hans navn Immanuel betyder: Gud med os. Jesus betyder: Herren frelser: Det er sagen i dette adventsord: Gud selv blev menneske julenat. Han er med os for at frelse os fra dødens, syndens og Djævelens lænker!Tænk, at Gud gad ulejlige sig med at sige det flere hundrede år i forvejen: Tegnet på, at jeg griber ind og vil være med jer, er, at en jomfru føder en søn.


Skrevet af:
Ditte Olsen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også